Elon Musk’ı üzecek haber: Eski Tesla çalışanları, Lightship L1 ile Tesla'ya meydan okuyor

Kenara çekil Cybertruck... Eski Tesla çalışanları tarafından geliştirilen fütürist, 8,23 metre uzunluğunda elektrikli karavan Lightship L1, satın alacaklara sıra dışı bir deneyim vaat ediyor.

Eski Tesla çalışanlarından Cybertruck’a büyük rakip: Lightship L1

Eski Tesla çalışanları, Elon Musk yönetiminde öğrendikleri becerileri kullanarak üst düzey bir glamping deneyimi için farklı bir karavan, ya da tabiri caizse tekerlekli mini bir ev tasarladılar. Bu araç, Cybertruck’ın römork eklentisine rakip olabilir.

Başlamadan önce glamping'in ne olduğunu kısaca tarif etmekte yarar var. Glamping, doğada olmak isterken aynı zamanda lüks yaşamından vazgeçmek istemeyenler için, son zamanların en gözde tatil trendi şeklinde tanımlanabilir. Ve araç bunu kesinlikle sunabiliyor.

Şimdi konumuza geri dönelim. Lightship L1 isimli araç, eksiksiz bir mutfaktan banyoya ve yatağa dönüşen oturma alanına kadar tüm olanaklara sahip. Ayrıca, 8.23 metre uzunluğundaki kabin içerisinde altı kişiye kadar konaklama imkanı sunuyor.

San Francisco merkezli firma, kendisini Amerika'nın ilk tamamen elektrikli karavan şirketi olarak tanıtıyor ve açık havada seyahat etme deneyimini olumsuz etkileyen geleneksel çekme karavanların yerini almayı hedefliyor. Geleneksel bir çekme karavana göre üç kat daha aerodinamik bir tasarıma sahip olan Lightship L1, bu tasarımı sayesinde 480 km menzilli bir elektrikli araç tarafından, menzili çok fazla etkilemeden çekilebiliyor.

Lightship L1 kampçı modundayken 3 metre kadar yüksekliğe ulaşıyor. Kampçı modu, insanların ayakta dururken içeride serbestçe hareket edebilmelerini sağlamak için tavanı yükseltiyor.

Bu harikulade karavan, 125.000 dolarlık başlangıç fiyatı ve 500 dolarlık bir rezervasyon ücretiyle satışa sunuluyor. Üretimi ise 2024’ün sonlarında başlayacak.

Eğer Lightship L1’i daha fazla merak ediyorsanız, aşağıdan görsellerini inceleyebilirsiniz.