Çok konuşulan video: Sokak ortasında yüzen köpekbalığı gerçek mi; değil mi?

Florida'yı vuran Ian kasırgası sırasında çekilen gizemli video: Sokak ortasında yüzen köpekbalığı gerçek mi; değil mi?

Çok konuşulan video: Sokak ortasında yüzen köpekbalığı gerçek mi; değil mi?

ABD Ian fırtınası tarafından vurulmaya devam ederken, internette de bazı garip mesajlar görülüyor. Güneybatı Florida'da bir sokakta yüzen bir köpekbalığı gibi görünen şeyin sosyal medyada dolaşan videosunu görmüş olabilirsiniz. Bunun montaj veya eğlence için yapılmış olduğunu da düşünebilirsiniz, bu düşüncenizde haklı olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Ancak bu ille de haklı olduğunuzu göstermiyor.

Düşük çözünürlüklü bir telefonla çekildiği belli olan söz konusu videoda, köpekbalığı benzeri bir balığın Ian kasırgasından sonra su baskını altında kalan Fort Myers sokaklarında yüzdüğü görülüyor. Her ne kadar böyle bir şeyin gerçekten olma olasılığı çok düşük olsa da birçok insan bunun doğru olduğunu düşünüyor. Video Twitter’da milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Videonun metadata incelemesinde çekildiği saat ve tarih onaylandı. Videoyu çeken Cameratta, yaratığı sığ sularda çöp kutularını karıştırırken gördüğünü ve çektiğini söylüyor. Görüntülerden tam olarak anlaşılmayan ise, bunun gerçekten bir köpekbalığı olup olmadığı.

Uzmanların çoğu tam bir yanıt veremiyor, ancak Florida Doğa Tarihi Müzesi'nin köpekbalığı programının eski direktörü George Burgess, bunun “yavru bir köpekbalığı gibi göründüğünü” söyledi. Burgess'e göre, genç boğa köpekbalıkları genellikle nehirler ve haliçler gibi düşük tuzlu sularda yaşıyor ve bu nedenle kanallar ve göletler gibi denize bağlı su kütlelerinde bulunabiliyor. Ian Kasırgası nedeniyle yolunu kaybetmiş ve fırtına dalgasıyla iç kesimlere sürüklenmiş olabilir.