Bu Kitapla Arduino'yu Kodlamaya Başlayın

Arduino ile LED, düğme, ses, ışık ve sensör uygulamaları nasıl yapılıyor? Bu kitap size öğretecek!

Arduino öğrenmek isteyenlere

Maker Hareketi, Kendin Yap (Do It Yourself) tasarımları, Nesnelerin İnterneti (IoT), Robotik Uygulamalar, İnsansız Hava Araçları (Drone) ve STEM vb. kavramlar günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Tüm bu kavramların temeli olan "Kodlama"nın artık temel eğitimden itibaren eğitim programlarında olması bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Arduino en yaygın açık kaynaklı geliştirme platformlarından biridir.

Arduino, hem devre tasarımı hem de programlama gereksinimleri açısından esnek bir yapıya sahiptir. Bu esnek yapı, kullanıcı odaklı proje geliştirme işlemlerini hızlandırmakta, kullanıcının prototiplemesini kolaylaştırmaktadır. Okuyucunun yazdığı kodun somut olarak çalıştığını görmesi, yaptığı çalışmadan haz almasını ve öz yeterlilik duygusunu geliştirmesini sağlamaktadır.

Neden Arduino? sorusuna verilecek en iyi cevap tasarım ve kodlama üzerine kurulmuş olmasından kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı, kodlama, maker, nesnelerin interneti, robotik uygulamalar vb. kavramlar konuşulduğunda akla gelen ilk şey Arduino olmaktadır.

Arduino ile Kodlama ve Mikrodenetleyici Uygulamaları kitabı, programlama becerilerinin kolay ve hızlı bir şekilde geliştirilmesini sağlıyor. Tasarım, uygulama ve projelerde kullanılan kodlama yapısı, fonksiyon ve kütüphaneler de dahil olmak üzere Arduino ile ilgili tüm bilgiler detaylı şekilde verilmiştir. Tüm uygulamalar yazarlarca bizzat denenmiş, okuyucuya adım adım rehberlik edilmiştir. Arduino ve çeşitleri, programlama temelleri LED, buton, ses, ışık ve sensör uygulamalarının yanında motor, kablosuz iletişim, ve gösterge-ekran uygulamaları çok yönlü olarak ele alınmıştır. Böylece kodlamanın geniş ve esnek yapısı derinlemesine kullanılmıştır.

Arduino ile Kodlama ve Mikrodenetleyici Uygulamaları kitabı, hiç kod yazmamış olan okuyucudan, orta ve ileri düzeyde kodlama becerisine sahip okuyucuya kadar geniş bir kesime hitap edecek şekilde hazırlanmıştır. Arduino platformunda kod yazmanın temel yapısını etkin şekilde öğreten bu kapsamlı kaynak kitap yoluyla okuyucu, yeni projeler üretme, yeni donanım türlerini keşfetme ve hatta daha ileri uygulamalar geliştirmeye kendini hazır hissedecektir.

Anı Yayıncılık

Okuyucu Yorumları