Bu modemde çok özel bir kullanım modu var!

Çinli bir şirketin ürettiği bu kablosuz modemde, çok farklı bir kullanım modu var!

Bu modem diğerlerinden farklı

Wi-Fi radyasyonunun insan vücuduna zarar verdiğine dair bir kanıt bulunmuyor ancak bu durum, Çinli teknoloji firması Qihoo'nun yayılan radyasyonu düşüren "hamilelik modu"na sahip, 360 isimli bir kablosuz modemi üretmesini engellemedi.

Qihoo'nun P1 modeminin üç seçeneği bulunuyor ve bu seçenekler "duvar geçişi," "denge" ve "hamilelik" olarak gözükmekte. Bu üçüncü seçenek, firmanın iddialarına göre radyasyon yayımını yüzde 70 oranında düşürüyor. South China Morning Post'un haberine göre, Qihoo'nun CEO'su, "radyasyondan korkan kişileri hedeflediklerini" söylüyor.

Elektromanyetik radyasyonun geçtiğimiz on yıl içerisinde daha da yaygınlaşması ile beraber, insan sağlına olan etkilerinin korkusu da yayıldı. Ancak telekomünikasyon alanında yayılan iyonize etmeyen radyasyon, uranyum ve benzeri diğer radyoaktif malzemelerin yaydığı radyasyondan çok farklı ve bu radyasyonun insan sağlığına zarar verdiğine dair bir kanıt bulunmamakta.

Dünya Sağlık Organizasyonu'nun (WHO) hamile kadınlar için elektromanyetik alanları ilgilendiren resmi tavsiyesi "kanıtların yoğun bir kısmı, standart çevre seviyelerindeki alanlarla olan etkileşim, istenmeyen sonuçların riskini arttırmamaktadır" şeklinde.

Eğer bu alanda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini düşünen grupta yer alıyorsanız, WHO'nun söylediğine göre geçtiğimiz 30 yıl içerisinde 25.000 makale yayınlanmış durumda ve "bazı kişilerin daha fazla araştırma yapılması gerektiğini düşünmelerine rağmen, bu alandaki bilimsel bilgi, çoğu kimyasaldan çok daha fazla."

Başka bir deyiş ile Qihoo'nun "hamilelik modu" sayesinde internete ulaşmanız daha zorlaşırken, bunun sonucunda geriye bir şey kazanamayacaksınız gibi görünüyor. Yine de işini sağlama almak isteyenler için iyi bir alternatif olabilir...

Okuyucu Yorumları