Honor'un yeni teknolojisi, sadece gözlerinizle bir arabayı kontrol etmenizi sağlıyor

Honor, Mobil Dünya Kongresi'nde bir kullanıcının sadece gözlerini kullanarak bir arabayı kontrol etmesini sağlayan göz izleme teknolojisini tanıttı.

Bu teknoloji, sadece gözlerinizle bir arabayı kontrol etmenizi sağlıyor

Çinli teknoloji devi Honor, geçtiğimiz günlerde kullanıcının sadece gözlerini kullanarak bir arabayı kontrol etmesini sağlayan yeni bir teknolojiyi tanıttı.

İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde şirketin Magic 6 Pro cihazının uluslararası lansmanı yapıldı. Honor, basın toplantısında akıllı telefondaki göz izleme teknolojisini katılımcılara uygulamalı olarak göstermeyi tercih etti. Telefon, gözlerin ekranda nereye baktığını takip etmek için selfie kameralarını ve yapay zekayı kullanıyor.

Lansmanın en ilgi çekici anı ise demolardan birinde bir arabayı kontrol etmek için bir uygulamanın kullanılması oldu. Kullanılan uygulamada dört komut olduğu görülüyor; motor çalıştırma, motor durdurma, geri ve ileri. Honor bu özellikle ilgili hazırladığı videoda, bir kişinin komutlardan birinin sadece göz ile nasıl kullanılabileceğini ve arabanın ileri gitmek gibi bir işlevi nasıl yerine getireceğini gösterdi. Bu özelliğin herhangi bir otomobil üreticisiyle birlikte piyasaya sürülüp sürülmeyeceğine dair resmi bir açıklamaysa yapılmadı.

Huawei, markayı ABD yaptırımlarından zarar görmesini engellemek için 2020 yılında bir konsorsiyuma satmak zorunda kalmıştı. O zamandan beri Honor, pazarın premium segmentinde büyümeye çalışarak katlanabilir telefonlar da dahil olmak üzere çeşitli cihazlar piyasaya sürdü. Honor şu anda Çin'deki en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi olsa da küresel olarak hala küçük.

Honor'un Magic 6 Pro'suna gelecek bu özellik, sadece telefonunuza bakarak bir uygulamayı açma olanağı sunacak. Ekranın üst kısmında bir bildirim belirdiğinde, kullanıcı sadece ona bakarak göz izleme teknolojisiyle ilgili uygulamayı açabilecek.

Dünyanın en büyük mobil ticaret fuarı olan MWC'de yapay zeka konuşulurken Honor, Meta'nın yapay zeka teknolojisine dayanan konsept bir sohbet robotunu da sergiledi. Llama2, geliştiricilerin yapay zeka uygulamaları oluşturmak için kullanabilecekleri büyük bir dil modeli. Ancak bunun ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.