Bu Windows 10'da Edge web tarayıcısı yok!

Sizi muhtemelen etkilemeyecek ama içinde yeni tarayıcı Edge'in bulunmayacağı bir Windows 10 da var!

Edge'siz gelecek Windows 10!

Microsoft, yeni tarayıcısı Microsoft Edge'in (eski adıyla Spartan) Windows 10'un varsayılan web gezinti aracı olacağını daha önce söylemişti. Buna karşın Internet Explorer 10, tamamen kaldırılmayacak, eski web standartlarına destek için korunacaktı.

Şimdiyse durumun biraz farklı olacağı, bazı Windows 10'lu bilgisayarların Edge'i hiç içermeyeceği ortaya çıktı. Gartner'a göre Windows 10'un "Uzun Vadeli Hizmet Dalı (LTSB)" üzerindeki kurumsal sürümleri, Edge ile gelmeyecek. Bu bilgi, ZDNet'ten Mary Jo Foley tarafından da doğrulandı.

Ancak çoğu kullanıcının LTSB konusunda endişe etmesine gerek yok, çünkü bu sürüm sadece Windows 10'un kurumsal kurulumlarında kullanılıyor. LTSB altındaki sistemler, yalnızca güvenlik güncellemelerini ve acil onarımları alıyorlar. Buna karşın işletim sistemine 10 sene boyunca herhangi bir yeni işlev eklenmiyor.

Microsoft'un Edge'e sunacağı sık güncellemeler, onu kurumlar için itici hale getiriyor. LTSB sistemlerinin nadiren güncelleneceği düşünüldüğünde Edge'in sisteme eklenmesi önemli bir fayda sağlamayacaktı. Bu yüzden bu sürümlerde IE11 tercih ediliyor.

Okuyucu Yorumları