Yeni Android zararlısı Process Manager, telefonunuza sızarak yapmadığını bırakmıyor.

Process Manager olarak bilinen yeni ve ürkütücü bir Android zararlısı sinsice telefonunuza sızıyor, sesinizi kaydediyor ve konumunuzu takip ediyor.

Yeni Android virüsü, yapmadığını bırakmıyor

Her yeni bir gün Android işletim sistemini hedef alan yeni bir kötü amaçlı yazılım ve uygulama ile daha karşılaşıyorken son ortaya çıkan örnek biraz farklı, zira bu virüs aynı zamanda biraz korkutucu. Lab52 siber güvenlik araştırmacıları tarafından yeni keşfedilen ve Process Manager isimli kötü amaçlı yazılım, sadece telefonunuza sızmakla kalmıyor, aynı zamanda ses kaydında da bulunuyor.

SMS mesajlarını okuyup gönderebilen Process Manager, söylenene göre Rus devlet destekli tehdit yazılımı Turla ile bazı benzerlikler gösterirken, farklı olarak ses kaydetme özelliği de içeriyor. SMS mesajlarını okuma ve gönderme, arama kayıtlarına ve rehbere erişme, ses kaydetme, konum takip etme, harici depolama alanına erişimde bulunup içeriği değiştirme gibi çok önemli noktalara temas etmesi, bu virüsten korunmayı zaruri hale getiriyor demek mümkün.

Yazılımın bu izinleri nasıl elde ettiği ve telefona nasıl sızdığı şimdilik belli değil. Ancak korunmak için telefonunuza kaynağı belli olmayan uygulamaları yüklememek ve zararlı olabilecek web sitelerini ziyaret etmemek iyi bir hamle olabilir.