Can sıkıcı sorun: Steam Deck OLED'lerin kasası kendi kendine çatlıyor olabilir

Steam Deck OLED sahipleri, cihazlarının kasasında çatlaklar oluştuğuna dair şikayetlerde bulunmaya başladı. Peki bu sorun neden yaşanıyor, Valve bu konuda ne yapacak?

Can sıkıcı sorun: Steam Deck OLED'lerin kasası kendi kendine çatlıyor

Valve, Steam Deck OLED ile temel modeli geliştirerek başarılı bir işe imza attı. Ancak son zamanlarda el bilgisayarı sahiplerinden gelen şikayetler, şeffaf kasanın çatlama sorunundan mustarip olduğunu gösteriyor.

Özel şeffaf 1TB OLED modeller çatlayan tek modeller olmasa da en çok çatlayanlar bu modeller gibi görünüyor. PCGamesN tarafından bildirilene göre, LCD Steam Deck modelleri üst kısımdaki havalandırma deliklerinin yakınında çatlama eğilimi gösterirken, OLED modelleri bu sorunu alt havalandırma deliklerinde yaşıyor.

Bu sorunun Steam Deck OLED'de ortaya çıkması üzücü, zira Steam Deck oldukça iyi dengelenmiş bir el bilgisayarı. Umarız Valve bu sorunu daha da yaygınlaşmadan, özellikle de etkilenen el cihazlarını ücretsiz olarak onaran bir hizmet sunarak çözer.

Valve'ın müşteri hizmetleri konusundaki sicili düşünüldüğünde, bu durumun bir sorun teşkil etmemesi gerekiyor. Zira daha önce şirketin süresi dolmuş garantilerde bile müşterilerine destek olduğu durumlar yaşandı. Ancak Valve'ın, bu durumdan etkilenenlerin ve genel olarak sistemleri için endişelenen cihaz sahiplerinin güvenini yeniden kazanmak için kısa süre içinde resmi bir açıklama yapması gerekiyor.