Canı sıkılanlara 5 saçma web sitesi!

İnternette hep faydalı işler yaptınız, o halde gelin, bu 5 siteyle anlamsız şeyler de yapalım!

5 çok saçma web sitesi!

İnternette her gördüğünüz fotoğrafta, kedi ve bebekler dahil herkesin bıyıklı olduğunu düşünün. Her yeni açtığınız sekmenin soda şişesi gibi açıldığını, size gelen her e-postanın "You've Got Mail" sesiyle uyarı verdiğini hayal edin. İşte karşınızda web'in boş, faydasız yanı...

Verimliliğinizi artıran, hayatınızı kolaylaştıran web hizmetlerinden birazcık uzaklaşıp, aşağıdaki 5 işe yaramaz, ama bir o kadar eğlenceli siteye göz atmaya ne dersiniz?

Ask Vin Anything (Web)

Siri veya Cortana size yeterince çılgın gelmiyorsa, bir de Vin Diesel'e akıl danışın. Sorduğunuz her soruya Diesel'in filmleriyle alakalı bir cevap alacaksınız.

Wurstify (Chrome)

Bıyık, internette nadir rastlanan şeyler arasında. Bunu bilen Wurstify, Chrome eklentisi yoluyla Facebook'ta baktığınız resimleri düzenleyerek, onlara bıyık ekliyor. Facebook kaynağınız bebek fotoğraflarıyla dolup taşıyorsa Wurstify, gerçekten müthiş bir çözüm olabilir.

Eklentiyi yüklemeseniz bile, web sitesine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

You've Got Gmail (Chrome) ve diğerleri

You've Got Gmail (Chrome) ve diğerleri

You've Got Gmail (Chrome)

AOL, çevirmeli bağlantıların yaygın olduğu 1990'larda en popüler servis sağlayıcılardan bir tanesiydi. Sadece bağlantı sağlamakla kalmayan AOL, kendisini tüm web'in kapısı haline getirmişti. Kullanıcılar, web'e giriş yapmak için özel bir web tarayıcısı kullanmak zorundaydılar. Yeni bir eposta geldiğindeyse "You've Got Mail" ("bir epostanız var") sesini duyuyordunuz. Her eposta için bu sesi duymak, biraz saçmaydı.

Tab Cola (Chrome)

Bazı yerlerde halen bulunabilen Tab, 1960'larda popüler bir gazlı içecekti. Tab ismi, bugün web tarayıcılarında sıkça kullandığımız sekmelerle aynı ismi paylaşıyor. Tab eklentisi ise her yeni sekme açışınızda size şişe açma sesi veriyor. Çok saçma da olsa, eklenti sayesinde güç içinde ne kadar çok sekme açıp kapattığınızı öğrenmiş oluyorsunuz.

PointerPointer (Web)

Fare işaretçisinin nerede olduğunu bulmakta zorluk çekiyorsanız, PointerPointer size yardımcı olabilir. Siteyi açtığınızda parmağıyla fareninin okunu gösteren bir fotoğrafla karşılaşacaksınız. Fareyi hareket ettirdiğinizde ise onun yerini gösteren yeni fotoğraflarla karşılaşacaksınız.

Okuyucu Yorumları