Captain Marvel Nostaljik Bir Web Sayfasına Kavuştu

Marvel, Captain Marvel filmi için alışılmışın dışında bir internet sayfasına imza attı

Marvel'dan nostalji şov!

1990'lı yılların internet sayfalarını hatırlıyor musunuz? Gökkuşağı renklerindeki yazılar, parlayan görseller ve yanıp sönen Comic Sans fontundaki yazılar, misafir defterleri, ziyaretçi sayaçları... Eğer bu nostaljiyi yaşamak istiyorsanız, Marvel'ın Captain Marvel karakterinin hikayesini konu alan filmi için hazırladığı resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Captain Marvel Nostaljik Bir Web Sayfasına Kavuştu
Sayfanın en alt kısmında gizli olan Stan Lee görseli.Görsel: CNET

Carol Danvers ve süper-güçlü alt benliğinin hikayesini işleyen filmin senaryosu 1990'lı yılları temel alıyor. Senaryo hakkındaki bu tercihin en büyük sebeplerinden birisi, Marvel'ın bunu daha önce hiç yapmamış olması. Marvel Stüdyosu'nun başındaki isim olan Kevin Feige, Toronto Sun'a verdiği röportajında bu durumu "Daha önce oynamadığımız bir sahada oynama fırsatı bulduk. 90'lu yılların aksiyon kategorisine açılmak bizim için eğlenceliydi." cümleleriyle açıklıyor.

Captain Marvel'ın resmi internet sitesi, Feige'nin açıklamalarındaki temayı kusursuz bir şekilde taşıyor. Ana sayfada aşağı indiğinizde "Skrull'u tahmin et" oyununu oynayabilmniz mümkün. Bu oyunda Captain Marvel'ın ilk fragmanında görülen ve yaşlı bir kadın şekline giren Skrull'u bulup onu alt etmeniz gerekiyor. Sitede ayrıca 90'lı yılların internet sayfalarına özgü ziyaretçi defterine de göz atabilirsiniz. Defter 90'lı yıllarda internet sitelerinde popüler olarak kullanılan dans eden bebek görselleri ile ilgili ifadeleri, Y2K'yi ve hatta internetin en eski esprilerinin arasında bulunan "All your base are belong to us" esprisini dahi es geçmiyor.

Ayrıca sayfanın en alt kısmında gizli bir Stan Lee görüntüsü de mevcut. Onu bulmak için yapmanız gereken şey, sayfanın en altına inip fare imlecini sayfanın alt kısmında dolaştırmak.

Okuyucu Yorumları