Casper Excalibur G770 (2021) İncelemesi

Bu defa laptop bize gelmedi, biz gidip yerinden kendimiz aldık. Casper Excalibur G770 yüzlerce ürün içerisinden ihtiyacımıza uygun şekilde konfigüre edildi ve ofisimize geldi. İşte Casper Excalibur G770 hakkında bilmeniz gereken her şey!

Casper Excalibur G770 (2021) inceleme

Bu defa bize gelen bir cihazı değil, bizim gidip aldığımız bir cihazı değerlendireceğiz. Siz de az önce izlediniz zaten, Yayın Yönetmenimiz Cenk Tarhan'ın bizzat gittiği Teknosa mağazasında ürün danışmanlarının kendisine özel olarak önerdiği dizüstü bilgisayar şu an masamızda. Yeni geldi, daha kutusunu da açmadık. Bu videomuzda hem kutusunu açacak, hem de hep birlikte incelemesini yapacak, performansını değerlendireceğiz.

Sizin de kutu üzerinden görebileceğiniz üzere Cenk'in tercihi Casper Excalibur'dan yana olmuş. Ancak bu düz bir laptop değil. Daha önceki Excalibur incelemelerimizde de hep söylüyorduk, Excalibur modellerini isteğinize göre konfigüre edebiliyorsunuz diye. Bu Excalibur da tamamen Cenk'in istekleri doğrultusunda Teknosa tarafından hazırlanmış bir laptop. Şimdi bakalım Cenk ne istemiş, bu Excalibur'un içine ne koymuşlar?

Casper Excalibur G770 İncelemesi

Casper Excalibur G770 Tasarımı Nasıl?

Evet, Casper Excalibur G770'yi kutusundan çıkarttık, kurulumlarımızı yaptık, şimdi yavaş yavaş incelemeye başlayalım. İlk olarak sözü tasarımdan açmak lazım, zira bu model tam olarak da Cenk'in tercini yansıtıyor. Genellikle laptop'ı sırt çantasında ev – ofis arası taşıdığı için ince ve hafif dizüstü bilgisayarları kullanıyor. O nedenle de olsa gerek bu yöndeki tercihi Excalibur'dan yana olmuş.

Laptop'ın ağırlığı sadece 2.1 kilogram seviyesinde. Hem yüksek performans hem iş odaklı kaslı bir dizüstü bilgisayar olduğunu düşündüğümüzde bu gayet normal bir değer olurken, laptop'ın kalınlığı ise sadece 23 mm. Böylece sırt çantasının arka gözünde çok rahat şekilde taşıyacaktır.

Siyah metalik renk ile renklendirilen laptop'ın çevresinde güzel detaylar var. Palm rest bölgesine baktığımızda burada Dolby Audio logosunu görüyoruz. Yani bu laptop'ta hoparlörler Dolby ses desteği sağlıyor. Sağ tarafta ise Intel Core i7 ve NVIDIA GeForce GTX etiketlerini görüyoruz ki, bunlara az sonra daha detaylı şekilde değineceğiz.

Laptop'ın güzel bir klavye bölgesi bulunuyor. Tam boyutlu bir klavye yerleştirilmiş. Burada numerik tuş takımının da yer alması da bir hayli sevindirici. Ayrıca bu klavyenin 3 bölgeye ayrılmış RGB arka aydınlatmalara sahip olduğunu da görebiliyoruz.

Bağlantılarına baktığımızda ise sağ tarafta HDMI portu, USB-C ve USB 3.1 portunun olduğunu görüyoruz. Sol yanda ise Ethernet, bir USB 3.1 portu daha, kulaklık ve kart okuyucu yer alıyor.

Casper Excalibur G770 İncelemesi

Casper Excalibur G770 Ekranı Nasıl?

Evet, baktığımızda Excalibur G770'in ekranı 15.6 inç boyutunda, tam boyutlu bir ekrandan oluşuyor. Full HD çözünürlük üreten bir ekrana sahip. Ve ekranın özellikleri arasında 250 nit parlaklığa sahip olduğu da yazıyor. Böylece iyi bir parlaklık seviyesi sağladığını söyleyebiliriz. Bu arada ekranın hemen üzerinde HD çözünürlüğünde bir web kamerasının olduğunu da atlamayalım.

Casper Excalibur G770 İncelemesi

Casper Excalibur G770 Özellikleri Neler?

Ve şimdi gelelim artık yavaş yavaş Excalibur G770'in teknik detaylarına. Şimdi buradan sonrası tamamen sizin özelleştirmenize bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Cenk'in seçtiği seçenekler hem iş hem oyun odaklı bir dizüstü bilgisayar olsun ve ancak fiyatıyla yeni jenerasyon dizüstü bilgisayarlara kıyasla daha bütçeye uygun bir modeli karşımıza çıkartmış.

Bu laptop'ta Intel'in bir önceki nesil işlemcisi, 10'uncu nesil Core i7-10750H işlemci yer alıyor. Biliyorsunuz şimdi Intel'in, 11'inci nesil işlemcilerini dizüstü bilgisayarlarda görüyoruz ve bu işlemci gerçekten de etkili performans sunuyor. Bu laptop'ın 11'inci nesil işlemcili seçeneğini de mağazaya gittiğinizde ya da Casper'ın web sitesinde bulabileceksiniz. Bizim elimizdeki 10'uncu nesil Core i7-10750H ise elbette 11'inci nesil işlemciler kadar iyi olmasa da, geçtiğimiz yılın en iyi performans sağlayan işlemcilerinden biri. Zira bu işlemci, tam 5.00 GHz frekansa ulaşabiliyor.

İşlemcinin bu performansı Cenk'in beklentisini de karşılayacaktır. Günlük ofis kullanımını zaten çok rahat şekilde kotarabilecekken, öte yandan yüksek render gücü ile Adobe Premier'de video montaj ve içerik düzenleme işlerini de yapabilecektir. Fakat işin bir de oyun boyutu var ve Cenk bunu atlamamış.

Cenk'in oğlu Can, tam bir oyuncu. Sanıyorum Cenk, bu anlamda da biraz da laptop'ın oyun performansıyla iyi bir model olmasını istemiş. Excalibur G770'te NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ekran kartı bulunuyor ve bu ekran kartı bilindiği gibi şu an en iyi fiyat/performans GPU'larından biri. Yüksek FPS ile Full HD oyun deneyimi sağlayabilen laptop'a biz de oyunlarımızı yükledik ve şimdi biraz Excalibur G770'i bu yönüyle tanıyalım.

Casper Excalibur G770 İncelemesi

Casper Excalibur G770 Performansı Nasıl?

Excalibur G770'in oyun performansını denemek için biz Battlefield V, Death Stranding ve Assassin's Creed Odyssey başta olmak üzere Frostpunk, Little Nightmares ve Siege Survival Gloria Victis gibi son dönemde bizim de oynadığımız oyunları yükledik. Frostpunk, Little Nightmares ve Siege Survival Gloria Victis ve türevi gibi oyunları zaten çok rahat şekilde bu laptop'ta çalıştırabiliyorsunuz. AAA oyunlarda da üst gömlek bir performans gösteriyor ki, zaten 1660 Ti, Full HD çözünürlükte iyi oyun performansı sağlayan ekran kartlarından biri. 4 GB GDDR6 belleklerden güç sağlayan ekran kartı, 128-bit bellek veriyolu ile işini iyi yapıyor.

Battlefield V'te 1080p maksimum ayarlarda 60 fps'in üstünde kalmayı başarırken Assassin's Creed Odyssey'de 1080p / Ultra ayarlarda 40fps civarında değerler aldık. Bunlar da gayet başarılı değerler. Grafik ayarlarında biraz daha oynayarak bunu 60fps'e taşıyabiliyorsunuz elbette.

Bu arada hiç bahsetmedik ancak laptop'ta 8 GB kapasitesinde DDR4 RAM'lere yer verilmiş ve 240 GB kapasiteli SATA SSD kullanılmış durumda. Bu diskin de okuma hızı 540 MB/s, yazma hızı ise 500 MB/s.

Sonuç

Evet, sonuç olarak değerlendirecek olursak Cenk'in istediği özelliklerle donatılan Excalibur G770 işini iyi şekilde yapabilen, oyun ve iş odağını iyi dengede tutabilen bir laptop olmuş. Ancak dediğimiz gibi, siz kendiniz de satın alım aşamasında istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz bu laptop'ı. İşlemcisini, ekran kartını, disk alanını, RAM kapasiteni, işletim sistemi tercihini değiştirmeniz mümkün. Yakında Excalibur G770'in 11'inci nesil Intel işlemci seçeneği de mağazaya eklenecek. Onu da seçebilirsiniz. Bu arada Cenk'in aldığı bu modelin fiyatının da 9 bin 992 TL olduğunu söyleyelim ve artık incelememizi burada noktalayalım.

CHIP Online Notu: %90

+ Etkili performans
+ Özelleştirme seçenekleri
+ Güzel tasarım
+ RGB klavye
+ İnce ve hafif

Casper Excalibur G770 Teknik Özellikleri

  • İşletim Sistemi Windows 10
  • İşlemci Intel Core i7 10750H 5.00 GHz
  • Çekirdek 6
  • Ekran 15.6 inç IPS (1920x1080)
  • Bellek 8 GB DDR4
  • SSD 240 GB SSD
  • Grafik NVIDIA GeForce GTX 1650Ti 4GB GDDR6
  • Bağlantılar USB 3.1 (2 adet), USB-C, HDMI, kart okuyucu, Ethernet, kulaklık
  • Ağırlık 2.1 kg.

Sponsorlu İçerik