CeBit 2019, İptal Edildi!

Eskiden popüler olan ticaret fuarı CeBit, 2019 yılında katılımın yetersiz olmasından dolayı iptal edildi!

Cebit 2019 iptal oldu!

Azalan ziyaretçi sayıları ve gösterim randevularının sayılarının azalması, Deutsche Messe'nin bir zamanlar popüler olan ve bir milyon ziyaretçiye ulaşabilen CeBit 2019 ticaret fuarını iptal etmesine sebep oldu.

Artık ticaret fuarı tekil bir etkinlik olmayacak ve organizatörler, CeBit'in endüstri ile ilgili başlıklarını HANNOVER MESSE etkinliğine dahil etmeyi planlıyorlar. Aynı zamanda Deutsche Messe, ek CeBit başlıkları geliştirmeyi ve bunları dikey endüstriler için karar vericiler için düzenlenen kendi uzman etkinlerine eklemeyi planlıyorlar.

Bu yılın CeBit etkinliği bir gösterim, konferans ve festivalden oluşuyordu ancak 120.000 katılımcıdan fazlasını çekmeyi başaramamıştı. Daha 2014 yılında, CeBit'in etkisini korumak için yeni adımlar atmak zorunda kalabileceği uyarılmıştı.

Deutsche Messe AG CEO'su Dr. Jochen Köckler, iki konferansın çakışmasının bu kararı etkilediğini belirtti ve geçtiğimiz yıllarda Alman endüstrisi ile yapılan tartışmalarda HANNOVER MESSE ve CeBit'in benzer temalarının tartışıldığını, artık uygun CeBit başlıklarının HANNOVER MESSE'e katılacağını ve hangi CeBit başlıklarının yeni etkinliklere dönüşeceğini belirlemek için dijital piyasanın incelendiğini söyledi.

Dijital ekonominin yükselişi ve diğer teknolojik gelişmeler, CeBit gibi yatay ticaret fuarlarına olan ilgiyi büyük ölçüde azalttı. Dijitalleşmenin etkisi özellikle uygulama endüstrilerinde ciddi bir şekilde hissedildi.

Bu yüzden de normalde CeBit'e katılan pek çok kilit isim bu endüstrileri hedefleyerek yeni iş alanları yaratmaya çalışmayı tercih ettiler.

Bütün bunların yanı sıra, Deutsche Messe'in CeBit kısmından da sorumlu olan Oliver Fresse, bu yılın sonuna kadar firmanın denetim kurulundaki görevlerini bırakma isteğinde bulundu. Komite bu isteği kabul ederken, deneyimli fuar yöneticisini kaybetmekten üzüldüklerini, ancak bu isteğe saygı duyduklarını belirtti.

Okuyucu Yorumları