Cep telefonu pazarında iPhone rüzgarı...

iPhone katilleri ardı ardına ortaya çıkıyor. Peki ama iPhone bundan etkileniyor mu? Tabii ki hayır!

iPhone katil tanımıyor!

Aslında 2009 yılı cep telefonları için pek de parlak başlamadı. Geleneksel cep telefonları, tüm cep telefonu pazarında yaklaşık %9 oranında pay kaybetti. Bu düşüş Nokia, Sony Ericsson ve özellikle de Motorola'yı ciddi anlamda etkiledi. Bundan bir yıl önce %10,2 pazar payına sahip olan Motorola 12 ay sonrasında ancak %6,2 ile yetinmek zorunda kaldı. Uygun fiyatlı ve dokunmatik ekranlı telefonları sayesinde Samsung ve LG ise yıla biraz daha iyi bir başlangıç yaptılar.

Fakat asıl rekabet akıllı telefon pazarında devam ediyor. 2008'in ilk çeyreğinde 1,7 milyon satan iPhone, 2009'un aynı döneminde tam 4 milyon adet satarak pazar payını ikiye katladı ve %11'e yükseltti. Fakat hala pazarın %20'sinin sahibi olan BlackBerry'nin üreticisi RIM'in epeyce gerisinde. Nokia ise 15 milyon akıllı telefon satışıyla hala iPhone'un önünde.

Fakat en büyük artışı gösteren iPhone'un bu iki dev rakibi ile arasındaki farkı her geçen gün biraz daha kapattığı göze çarpıyor. Bakalım Nokia'nın N97'si bu durumu değiştirebilecek mi...

Okuyucu Yorumları