ChatGPT için ücretli abonelik seçeneği geldi: ChatGPT Plus nedir, ne farkı var?

Son dönemin çok fazla tartışılan yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, artık ücretli bir abonelik seçeneği de sunuyor. Peki, ChatGPT Plus isimli bu seçeneğin ücretsiz sürümden ne farkı var?

ChatGPT için ücretli abonelik seçeneği geldi

ChatGPT'nin piyasaya sürülmesi, sadece dünya çapında çok sayıda kullanıcıyı çekmekle kalmadı, aynı zamanda tartışmalardan da nasibini aldı. Yapay zeka tarafından üretilen araştırma makaleleriyle ya da ev ödevleriyle mücadele etme girişimleri halen gündemde. Ama bu arada OpenAI, sunduğu hizmetleri bir adım daha iler götürmeye devam ediyor.

Sadece birkaç gün önce ortaya atılan bir iddia, ChatGPT için ücretli bir ödeme planından bahsediyordu. Ve şimdi bu iddia gerçeğe dönüştü. Ayda 20 ABD doları fiyatla sunulan ChatGPT Plus, premium kullanıcılara aşağıdaki ek özellikleri sunuyor:

  • En yoğun zamanlarda bile ChatGPT'ye kolay erişim.
  • Daha hızlı yanıt süreleri.
  • Yeni özelliklere ve iyileştirmelere öncelikli erişim.

Şu anda yalnızca ABD'deki müşterilere sunulan ücretli abonelik seçeneğinin yakında diğer ülke ve bölgelere de genişletilmesi planlanıyor. İlgilenenler resmi bekleme listesi aracılığıyla başvuruda bulunabilirler ve OpenAI önümüzdeki haftalarda potansiyel kullanıcıları davet etme sürecini başlatmayı amaçlıyor.

Ücretsiz sürümü kullanmaya devam etmeyi planlayanlar içinse iyi bir haberimiz var. Yapılan açıklama şu şekilde: "Ücretsiz kullanıcılarımızı seviyoruz ve ChatGPT'ye ücretsiz erişim sunmaya devam edeceğiz."