ChatGPT’nin biz süredir beklenen Çinli rakibi ERNIE Bot da ortaya çıktı

ChatGPT’ye rakip bir hizmet üzerinde çalıştığı bilinen Çinli internet devi, ERNIE Bot adını verdiği yeni hizmetini resmi olarak tanıttı.

ChatGPT’nin Çinli rakibi de ortaya çıktı

Çin'in arama motoru devi Baidu’nun, bir süredir OpenAI'nin ChatGPT hizmetine rakip çıkartma hazırlığında olduğu biliniyordu. Ve şimdi bu hazırlıklar sonucunu vermiş gibi görünüyor.

ERNIE Bot adı verilen yeni hizmet, şirketin son on yılda geliştirdiği ve ilk olarak 2019'da piyasaya sürülen ERNIE (Bilgi Entegrasyonu Yoluyla Gelişmiş Temsil) botunun en son sürümü. Bir basın toplantısında Baidu CEO'su Robin Li, ERNIE Bot'un bu sürümünün özel yeteneklere sahip olduğunu, GPT-4'e yakın bir kapasiteye sahip olduğunu iddia ediyor.

Görünüşe göre ERNIE Bot’un bilgi birikiminin büyük kısmı Çin pazarına odaklanmış durumda. Bu yüzden sizin için Çince deyimleri sıralayabilecekken, bölge dışındaki belirli konular için çok fazla soruyu yanıtlayamayabilir. ERNIE Bot, bir kullanıcıya farklı Çin lehçelerinde sesli yanıtlar verme yeteneğine sahip ve Çince metinlerden resimler ve videolar da üretebiliyor.

Etkinlikteki demosu sırasında chatbot, bir Çin bilim kurgu romanını özetleyebildi ve genişletilecekse kitabı yazmaya nasıl devam edileceğine dair önerilerde bulundu. Ayrıca film uyarlamasındaki oyuncuların isimlerini verebildi, boylarını karşılaştırdı ve ikisi arasında kimin daha uzun olduğu sonucuna vardı. Başka bir demoda, küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet veren yüksek teknolojili bir hizmet şirketi için isimler önerebiliyor, bunun için sloganlar yazabiliyor ve hatta belirli bir kelime sayısıyla bir haber bülteni oluşturabiliyordu.

Li, 650 şirketin ERNIE Bot'un teknolojisini kullanmak için kaydolduğunu söyledi, ancak bunun halka açılmaya hazır olmadığını da kabul etti. Baidu, ChatGPT'nin popülaritesindeki ani yükselişinin getirdiği pazar talebi nedeniyle ERNIE Bot’u biraz erken açıkladığını kabul ediyor gibi görünüyor. Şimdilik, Çinli teknoloji devi yalnızca zaten davet almış olanlara erişim izni verecek, ancak daha fazla şirket, Baidu'nun bulut platformu aracılığıyla ürünlerine chatbot yerleştirme yeteneği için başvurabilir.