Chrome 27'deki yeni sekme sayfası yok oldu!

Chrome'un beta sürümünde ortaya çıkan bu yenilik tepki çekti, bakın sonrasında neler oldu...

Chrome'dan U dönüşü!

Chrome'daki "yeni sekme sayfasını" baştan tasarlayan Google, tarayıcının son beta sürümü olan Chrome 27 beta'da geri adım atarak eski "yeni sekme sayfasına" geri döndü.

Nisan'ın başlarında ortaya çıkan yenilenen "yeni sekme sayfası" (NTP - New Tab Page), kullanıcıların tepkisini çekmişti. Yeni NTP'de küçük resimlerin sayısı 8'den 4'e düşürülüyor, büyük bir Google arama kutucuğu gösteriliyordu. Web uygulamaları görünümü ise tarayıcının üst tarafında gösteriliyor, "en son açılan sekmeler" gibi bazı işlevler ise tamamen kaldırılıyordu.

Yeni NTP tasarımı, Google tarafından ilk olarak Aralık ayında duyurulmuştu. Yenilenen NTP, 4 Nisan'da Chrome 27'nin beta sürümünde ortaya çıkmıştı. Ancak yeni NTP kullanıcılara göründüğünden bu yana olumsuz yorumlar aldı. Yeni görünümü pek beğenmeyen kullanıcılar, görünen bağlantıları kontrol edememekten de şikâyetçiydi.

Google ise değişikliklerin gerekli olduğunu, birçok kullanıcının Chrome'un adres çubuğundan arama yapabileceğinin farkında olmadığını, bu yüzden Google.com'a gittiğini söylüyordu.

Şu sıralar tecrübeli kullanıcılardan gelen geri bildirimlere kulak veren Google, NTP'de gösterilen 4 küçük resmi yine 8'e çıkarmayı düşünüyor. Dahası Chrome'un şu anki beta sürümü olan 27.0.1453.65'te Google'ın yeni NTP tasarımını bırakarak eski NTP tasarımına geri döndüğü gözleniyor. Google'ın bunu "chrome:flags" altındaki "Enable Instant extended API" ayarının varsayılan değerini değiştirerek yaptığı söyleniyor (tasarımdan memnun olmayan kullanıcılar, bu yolla eski tasarıma geri dönebiliyorlardı).

Okuyucu Yorumları