Chrome uzantıları Firefox'a dönüşüyor

Mozilla yaptığı bu değişiklik ile yakında Chrome ve Opera eklentilerini de çalıştırabilecek!

Firefox'a müthiş yetenek!

Mozilla, popüler web tarayıcısı Firefox için bazı büyük değişikliklerin olacağını duyurdu. Buna göre tarayıcı yakında Chrome ve Opera'ya özel eklentileri (add-ons) de destekleyecek.

Mozilla arama ve eklenti geliştiricisi Kev Needham yayınladığı bir blog yazısıyla Firefox'un yakında WebExtensions adında yeni bir eklenti API'si kullanacağını açıkladı. Bu sayede geliştiriciler Chrome ve Opera için hazırladıkları eklentileri kolayca Firefox'a uyumlu hale getirebilecekler.

Mozilla bu hamleyle birlikte tüm tarayıcı eklentilerini çalıştırabilme adına ileriye yönelik büyük bir adım atmış olacak. Ancak yenilik bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. API değişikliği mevcut eklentilerin WebExtensions için yeniden düzenlenmediği sürece Firefox'un gelecek sürümlerinde çalışmayacağı anlamına geliyor.

Bu nedenle geliştiricilerin kendi kodlarını güncelleyebilmesi için önlerinde 12 ila 18 aylık geniş bir zaman var. Mozilla'nın 15 Aralık tarihinde Firefox 43 ile birlikte yeni API'yi kullanıma sunması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları