Chromecast, kapısını geliştiricilere açtı!

Google'ın 35 dolarlık yetenekli HDMI çubuğu, bu gelişmeyle birlikte farklı bir boyuta taşınıyor!

Chromecast akınına hazırlanın

Chromecast ortaya çıktığından bu yana geliştiricilerin beklediği Chromecast yazılım geliştirme kiti (SDK), sonunda Google tarafından sunuldu.

Google'ın uygun fiyatlı HDMI aparatı Chromecast'e uygulama geliştirmek isteyen üçüncü partiler, yayınlanan SDK ile birlikte onu yazılım bombardımanına tutabilecekler. SDK'nın ortaya çıkmasının yeni TV şovu, müzik ve film uygulamalarının sayısında önemli bir artışa neden olması bekleniyor.

Chromecast, içerikleri direkt olarak internetten akış yapıyor ve uygulamaların özellikle Chromecast için yazılması gerekmiyor. Bunun yerine geliştiricilerin, mevcut cep ve tablet uygulamalarına Chromecast işlevlerini eklemeleri gerekiyor.

Chromecast ilk çıktığında sadece Netflix ve YouTube'u destekliyordu. Cihaz şu an Vevo, HBO, Pandora gibi bir düzenin üzerinde uygulamayı destekliyor. Netflix'in Türkiye'de kullanılması, onu hemen hemen YouTube'a endeksli bir cihaz haline getiriyordu. SDK duyurusuyla beraber bu sayınının hızla artması bekleniyor. Umarız Türkiye'deki içerik sağlayıcıları da Chromecast'in potansiyelini fark ederler.

Chromecast'i Roku 3 karşısında rekabet edebilecek duruma getirebilecek gelişmenin, bazı Apple TV geliştiricilerini Google'a çekmesi de mümkün olabilir.

Okuyucu Yorumları