Chrome'da Gizli Modda Yer İşaretlerinizi Gizleyin!

Chrome'un gizli modunu sıkça kullanıyorsanız, yer imlerinizi de saklayacak böyle bir eklentiye ihtiyacınız var!

Chrome'a gizli mod yeteneği!

Chrome'un gizli modu, ziyaret ettiğiniz siteleri servis sağlayıcınızdan gizlemese de, PC'nizdeki geçmişinizi gizli tutuyor. Ancak gizli modu sıkça kullananlar, bu modun yer işaretlerini gizli tutmadığını fark etmişlerdir. Bunun için Hush adlı bir Chrome eklentisi var.

Chrome Sekmeleri ve Eklentileri RAM'i Tüketmesin!

Sadece gizli modda çalışan eklenti, sizin için gizli, şifreli bir yer işareti deposu oluşturuyor. Yer imlerine sadece parolanızı yazarak ulaşabiliyorsunuz. Aile bilgisayarında sürpriz bir parti düzenlemek veya bazı siteleri kendinize saklamak istiyorsanız, Hush çok işe yarayabilir.

Eklentiyi kullanmaya başlamak için onu Chrome Web Store'dan yükleyin. Hush'ın adres çubuğunun sağındaki kilit simgesine tıkladığınızda, eklentiyi sadece gizli modda (Inconginto) kullanabileceğinize dair bir uyarı alacaksınız. Ancak bunun için de eklentiye gizli modda çalışma izni vermeniz gerekiyor. Adres çubuğuna chrome:extensions yazın ve Enter'a basın.

Chrome'da Gizli Modda Yer İşaretlerinizi Gizleyin!

Listede Hush'ı bulun ve "Gizli modda izin ver" kutucuğunu işaretleyin. Bunu yaptığınızda Chrome size bir uyarı verecek ve gizli modda eklentilerin sizi izlemesini engelleyemeyeceğini söyleyecek. Hush, oluşturduğunuz yer işaretleri dışında hiçbir verinizi izlemediğini, paylaşmadığını ve depolamadığını söylüyor.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra tekrar simgesine tıklayın ve "Open incognito window" düğmesine tıklayın. Bir parola seçmeniz istenecek. Parolayı ayarladıktan sonra Load bookmarks'a tıklayın.

Herhangi bir siteyi yer işaretlerine eklemek için Bookmark'a tıklayın. Kaydettiğiniz Hush yer işaretleri için parolanızı girin ve View'a tıklayın.

Hush'ın hoş olmayan bir özelliği, parolanızı girerken onu gizlememesi ve düz metin şeklinde göstermesi. Bunun gelecekte onarılacağını düşünüyoruz.

Google Web Store'dan indirin: Hush

Okuyucu Yorumları