Chrome'da oyalananlara ağır konuşan eklenti!

Chrome için yayınlanan bu eklenti, size işinize bakmanızı söylüyor... Hem de çok sert bir biçimde!

Chrome'a "çok sert" eklenti!

Artık uzmanlar tarafından da sıkça dile getirilmeye başlanan modern çağın yeni hastalıklarından biri; sosyal medya bağımlılığı. Teknoloji ya da daha spesifik konuşmak gerekecekse bilgisayarlar, yol açtıkları bu bağımlılıkların yanında aslında bunun çarelerini de yine beraberinde getirebiliyorlar. Zira tamamen teknolojiden uzakta yaşamanın çok da mümkün olmadığı günümüzde çözümü yine aynı platformda aramaktan başka çaremiz yok gibi görünüyor.

Chrome kullanıcılarına yönelik sunulan Go Fucking Work adlı yeni bir eklenti, masaüstünde Facebook, Twitter, ekşi sözlük, hatta Chip.com.tr gibi sitelere girince bir türlü çıkamayanları adından da anlaşılabileceği gibi işlerine dönmeye "kibar" bir dille teşvik ediyor.

Açtığınız her yeni sekmeyi bir tür hatırlatıcıya dönüştüren Go Fucking Work, oyalanmayı bırakıp bir an önce işinizin başına dönmeniz gerektiğini gösteriyor. Uygulama açtığınız yeni sekmeyi beyaz bir arka plan üzerinde büyük ve belirgin bir fontla yazılmış "İşine dön lanet olası beceriksiz" ya da "Çalışsana artık. Şimdi." anlamına gelen ifadelerle dolduruyor.

Go Fucking Work aynı zamanda, sizin dikkatinizi dağıtacağını bildiğiniz siteleri de engellemenize olanak tanıyor. Böylece bunlardan birini istem dışı bir biçimde açmaya çalıştığınızda yine aslında başka bir şey yapmanızı hatırlatan benzer uyarılar görüyorsunuz. Bir ara vermek ve bu sitelere girip biraz kafa dağıtmak istediğinizde ise yapmanız gereken çok basit. Eklentinin menü çubuğundaki simgesine tıklayıp beş dakika, yarım saat, bir saat gibi aralıklardan 12 saatlik uzun bir molaya kadar bir süre seçip biraz rahat bırakılmayı sağlamanız mümkün.

O halde sıradaki eklenti web üzerinde öz disiplinini sağlamakta zorluk çeken Chrome kullanıcılarına gelsin: Go Fucking Work.

Okuyucu Yorumları