Chrome'u Hemen Güncelleme Zamanı!

Chrome'da keşfedilen ciddi, üstelik kullanımda olan güvenlik açığı, sizi etkilemeden tarayıcınızı kontrol edin!

Chrome'u güncelleme vakti!

Chrome kullanıyorsanız, son sürümü kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmenizde fayda var. Google'ın web tarayıcısının önceki sürümleri, can sıkacak sonuçlara yol açabilecek bir güvenlik açığı içeriyor.

Keşfedilen açık CVE-2019-5786 kod adıyla gelen bir sıfırıncı gün açığı. Bilgisayarınıza direkt olarak zararlı yükleyebilen açık, sadece Windows'ta değil, Mac, Linux, Chrome OS ve hatta Android'de de kendini gösteriyor. Açık hakkında Google'ı uyaran Justin Schuh, tarayıcıyı hemen güncellemeniz gerektiğini söylüyor.

Açığın Chrome'un FileReader API'sında, bir bellek yönetimi açığı olduğu belirtiliyor ancak detayları verilmiyor. Bunun nedeni, açığı içeren Chrome sürümünü kullananların olması.

Güvende olmanız için Chrome'u 72.0.3626.121 veya üzerine güncellemiş olmanız yeterli. Chrome takımı, "stable" yani kararlı kanalının bu sürüme bir hafta önce güncellendiğini söylüyor. Zararlının aktif olarak kullanılıyor olması, durumu özellikle ciddi kılıyor. Bu yüzden Menü > Yardım > Google Chrome Hakkında yolunu izleyerek Chrome sürümünüzü kontrol etmenizde fayda var. Tarayıcınız güncel değilse, güncelleme işlemi bu ekranı açtığınızda otomatik olarak başlayacak.

Okuyucu Yorumları