Chromium Tabanlı Edge Eklenti Desteğine Kavuştu

Microsoft'un Chromium tabanlı Edge tarayıcısını kullananlar için müjdeli bir haber geldi!

Yeni Edge'e destek gecikmedi!

Microsoft'un test için geçtiğimiz gün piyasaya sürdüğü yeni Chromium tabanlı Edge'in eski Edge tarayıcısına kıyasla kaybettiği pek çok işlev bulunuyordu ve eklenti desteği de bunlardan biriydi. Ancak haberler iyi- Microsoft, geçtiğimiz gün Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcı için eklenti mağazasını kullanıma açtı.

Eski Edge'in en büyük dezavantajlarından biri, üçüncü taraf eklentilerinin azlığıydı (bu haberin yazıldığı tarihte bu sayı sadece 228 civarında). Microsoft'un Chromium'a yaptığı geçiş ise bu durumu değiştirecek. Yeni Microsoft Edge Insider Addons mağazası, Chrome mağazası kadar kalabalık olmaktan çok uzak olmasına rağmen, ilk günden 118 uzantıya sahip olması ile oldukça olumlu bir tablo çiziyor. Geliştiricilerin artık Microsoft Edge'in motoru olan EdgeHTML için eklentilerini yeniden yazmak zorunda kalmayacak olmaları sebebiyle de bu sayının hızla artmasını bekliyoruz.

BetaNews'in rapor ettiği bilgilere göre, Edge'in yeni Canary ve Dev sürümlerindeki yeni mağazaya ana menüyü açtıktan sonra tırnak işareti ile işaretli menü üzerinden "Ext Uzantıları"nı seçerek erişebiliyorsunuz.

Yakın gelecekte yeni Edge için uzantı sayısını öngörememize rağmen söyleyebiliriz ki Edge adına yazılacak uzantıların toplam sayısının Chrome için mevcut olan toplam sayıya eşit olması pek mümkün değil, zira geliştiricilerin kodladığı eklentlerin Google'ın yanı sıra Microsoft'un resmi mağazasına da eklenmesi için ek güvenlik önlemlerinden geçmesi gerekecek.

Ancak bunun yanında Edge mağazası ayrıca Chrome için mevcut olmayan bazı araçlar da sunabilir. Örneğin Google, kullanıcıların YouTube'dan video indirmesine izin veren uzantıları listelemeyi reddediyor fakat yeni açılan Edge mağazası özellikle bu amaç için bir eklenti içeriyor. Gelecekte Google'ın bu tür araçlar için Microsoft'un mağazası üzerinden engellenme talebinde bulunmasını görmemiz muhtemel.

Okuyucu Yorumları