Chromium Tabanlı Edge, Teste Hazır!

Microsoft'un yeni Chromium tabanlı Edge web tarayıcısı, test etmeniz için indirmeye sunuldu!

Yeni Edge, test etmeye hazır!

Microsoft'un Chromium tabanlı Edge web tarayıcısını herhangi bir program gibi yükleyip test edebileceğimiz, şubat ayında ortaya çıkmıştı. Bir başka deyişle Edge'i denemek için Microsoft'un test programına katılıp, Windows Insider olmanız gerekmeyecekti.

Merakla beklenen web tarayıcısı, bugün itibariyle denemeniz amacıyla indirmeye sunuldu. Microsoft Edge Insider web sitesine gidip geliştirme sürümlerinden Ev veya Canary sürümlerini indirmeniz mümkün. Sayfaya göre programın beta sürümü, "yakında" yayınlanacak.

En kararlı sürümü indirmek istiyorsanız, haftalık olarak güncellenen Dev Channel sürümünü tercih etmeniz gerekiyor. Günlük olarak güncellenen Canary sürümleri daha az test edildiğinden, çok daha kararsız olabiliyor ancak en yeni işlevler, bu sürümde yer alıyor. Tarayıcı Chrome'un da temel aldığı Chromium'u kullandığından, Chrome eklentilerini destekliyor. Microsoft, tarayıcıya yer işaretlerini ve tarayıcı geçmişini eşitlemeye yönelik bir işlev de eklemeyi planlıyor.

Dev ve Canary yapılar, sadece Windows 10'un 64-bit sürümünde çalışıyor. Dilerseniz, Windows 7, Windows 8 ve macOS sürümleri yayınlandığında siteden uyarı almayı tercih edebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları