Kestirme yol için Çin Seddi'ni 'yıkan' iki inşaat işçisi gözaltına alındı

2 inşaat işçisi Çin Seddi’nin küçük bir bölümünü yol açmak için yıktıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kestirme yol için Çin Seddi'ni 'yıkan' iki inşaat işçisi gözaltına alındı

Yüzyıllar boyunca orduları durdurmak için yapılan Çin Seddi günümüz inşaatçılarını durdurmak için yeterli olamamış gibi görünüyor. Çin Seddi'nin küçük bir kısmı, anıtın restorasyonunda kestirme bir yol arayan inşaat işçileri tarafından ciddi şekilde hasar gördü.

Devlete ait China Daily gazetesinin haberine göre, Shanxi eyaletinin merkezindeki Youyu yakınlarında Çin Seddi'nin bir bölümünde makine kullanarak bir gedik açan iki kişi tutuklandı. Yerel polis, 24 Ağustos'ta hasar ihbarı aldıktan sonra ikiliyi kültürel bir kalıntıyı tahrip etmekle suçladı. Şüpheliler, hasarlı duvardan komşu Horinger İlçesine giden bir izin takibi ile yakalandı.

Çin Seddi, kuzey Çin boyunca 20.000 kilometreden büyük bir alana yayılan bir dizi antik duvar ve savunma yapısının tamamında verilen isim. Çin İmparatorluğu'nu korumaya yönelik askeri bir projenin parçası olarak, MÖ 3. yüzyıldan MS 17. yüzyıla kadar, yüzyıllar boyunca sürekli olarak inşa edildi. Büyük tarihi ve mimari önemi göz önüne alınarak, 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı haline geldi.