Çin'den, Herkesi Şaşırtan Bir Yasak Kararı!

Çin, büyümeye aday bir anlaşmazlığın parçası olarak, bu oyunların ülkede satılmasını yasakladı!

Çin'den yeni bir yasak daha!

Çin, Kuzey Kore tehdidine karşı Güney Kore'nin US' THAAD (yüksek irtifa alan savunması) misil sistemini kurmaya başlamasından çok mutlu gözükmüyor. Bu yüzden de Güney'e karşı harekete geçmeye başlamış durumda. Atılan adımlar arasında video oyunlarını hedef alan bir karar da bulunuyor. Çinli yetkililer, Güney Kore'de üretilen oyunlar için yeni lisansları dondurdu ve ülke içerisinde yeni oyunların yayınlanmasını engellemeye başladı.

Bunun kısa dönem için büyük bir problem olduğu söylenemez ancak uzun zaman içerisinde, Çin'de bol miktarda gelir elde etme imkanı olan oyun üreticileri için ciddi mali hasar söz konusu olabilir. Örneğin Netmarble'ın başarılı oyunu Lineage 2: Revolution, Çin piyasası için adapte ediliyor. Eğer lisansı reddedilirse, gelir getirememesinin yanı sıra, büyük bir yatırım da çöpe gitmiş olacak. Oyun, yayınından itibaren 100 milyon doların üzerine denk gelen bir gelir sağlamış durumda.

Ayrıca, ne yazık ki, yakın gelecekte bir çözüm gözükmüyor. Güney Kore'nin THAAD'ı geri çekeceğini düşünmek pek gerçekçi değil ve Çin, yasağı tekrar düşüneceğine dair bir ipucu vermiyor.

Okuyucu Yorumları