Çin'in Mars yörünge aracı Tianwen-1, kızıl gezegenin tamamını fotoğrafladı

Çin'in Mars yörünge aracı Tianwen-1, büyük bir başarıya imza atarak kızıl gezegenin tamamını fotoğrafladı.

Çin, Mars'ı tamamen fotoğrafladığını duyurdu

Çin, Tianwen-1 Mars yörünge aracının Kızıl Gezegenin tamamını haritalandırdığını (ya da fotoğrafladığını) resmi olarak duyurdu. Bu iddiayı kanıtlamak için de güney kutbunun ve bir volkanın yeni fotoğraflarını paylaştı.

Çin Ulusal Uzay Ajansı tarafından söylenilene göre bilimsel araçlar küresel incelemeleri tamamlarken gezegenin tamamını kapsayan orta çözünürlüklü görüntü verisi toplandı. Fotoğrafların arasında Askra Dağı ve krateri, buz sahanlıklarının katı karbon dioksit ve buzdan oluştuğu düşünülen Güney Kutbu, yedi kilometre derinliğindeki Valles Marineris kanyonu ve Mund kraterinin kenarının jeomorfolojik karakteristikleri bulunuyor.

Askra Dağı

Tianwen-1 706 gündür Mars'ın yörüngesinde. Çin Uzay Ajansı tarafından açıklanana göre bu süre içerisinde Mars'ın çevresinde 1.344 tur attı ve şu anda planlanmış görevlerini tamamladı.
Uzay aracının, keşif aracının ve üzerlerindeki 13 bilimsel cihazın topladığı 1.040GB büyüklüğündeki ham verinin daha fazlasının önümüzdeki dönemlerde kamuya açıklanacağı söyleniyor.

Mund Krateri