Çinliler, şimdi de Tesla Cybertruck'ın "çakmasını" yaptı

Çinliler, Tesla'nın elektrikli pickup modeli Cybertruck'a olan ilgiden faydalanmak için aracı taklit ettiler ve satışa çıkardılar. İşte herkesi şaşırtan "çakma" Cybertruck...

Çinliler, şimdi de Tesla Cybertruck'ın "çakmasını" yaptı

Her şeyin çakmasını yapmalarıyla ünlü Çin endüstrisi, şimdi de Tesla'nın Cybertruck'ını taklit etti. Üstelik bu çakma operasyonu hayata geçiren üretici de, Çin'in en önemli otomobil üreticilerinden biri olan Dongfeng.

Çin'in dört büyük üreticisinden biri olan bu firma her yıl 2 milyondan fazla araba satıyor. Şimdi de gözünü Elon Musk'ın ün kazandırdığı Cybertruck'ı almak isteyip de erişemeyen otomobil meraklılarına dikmiş görünüyor.

Aslında bu yeni araç henüz üretime geçmiş değil, sadece bir prototip. Ancak Çin'de elektrikli araç üretmek isteyen firmalara milyarlarca dolarlık sübvansiyonlar sağlanıyor. Böylece elektrikli araçlar çok daha ucuza mal edilmiş oluyor. Dolayısıyla, Dongfeng çoktan kar - zarar - maliyet hesaplarını yapmış olmalı ve üretime geçmesi halinde aracı Tesla'dan çok daha ucuza satabileceğinin farkında.

Prototip aracın arkasındaki kasada bir de açılır / kapanır çadır bulunuyor ki, bu da aracın kampçılara / maceracılara hitap edeceğinin ispatı. Yani firmanın hedef kitlesinde, dağda bayırda kamp yapıp sosyal medyadan paylaşarak gösteriş yapmayı sevenler bulunuyor. Gerçek anlamda yük taşımak, tezekle kaplanmış çiftlik hayvanlarını sağa sola götürüp getirmek veya aracını inşaat malzemeleriyle doldurmak isteyenler ise şimdilik ikinci planda gibi görünüyor.

Öte yandan, aracın iç kısmı henüz kimseye gösterilmezken, özellikleri de belirtilmedi. Dolayısıyla, markanın aracı yakın zamanda üretime sokması planlanmıyor. Tüm bu detaylar netleştikten sonra üreticinin Çin otoritelerine başvurarak aracın trafiğe çıkabilmesi için izin alması da gerekiyor. Bu süreçlerin 2025'ten önce tamamlanması mümkün görünmüyor.