"Cinsel Suçlular Pokémon Go oynamasın!"

New York'ta yeni alınan bir karar, cinsel suçluların Pokémon Go oynamalarını engellemeyi hedefliyor...

Cinsel suçlulara Pokemon Go engeli!

New York yöneticisi Andrew Cuomo, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir yönerge ile, Pokemon Go gibi online oyunların cinsel suçlara karışan ve şartlı tahliye kararı uygulanan suçluların tahliyesini bozmasını talep etti.

Bu yönerge, şehrin şu anda şartlı tahliyede olan 3.000'in üzerinde seviye 1, 2 ve 3 cinsel suçlusunu etkilemekte. The Department of Criminal Justice Services bölgedeki şartlı tahliye ofislerinin bu yönergenin desteklenmesi için bilgilendireceğini söylüyor.

Cuomo'nun bu kararı, eyalet senatörleri Jeffrey Klein ve Diane Savino'nun Pokemon Go'nun eyalet çocuklarını cinsel istismara savunmasız bırakma tehlikesine dair detaylı raporun ardından geldi. Bunun sebeplerinden biri de, oyunun içerisinde bulunan "lure" sisteminin, bir bölgedeki Pokémon trafiğini arttırması ve oyuncuları bu bölgeye çekebilmesi olarak görülmekte.

Cuomo, yaptığı açıklamada New York çocuklarını korumanın en büyük öncelikleri olduğunu ve gelişen teknoloji ile beraber ortaya çıkan yeni tehlikeler için de yeni korunma yöntemleri getirmek zorunda olduklarını söyledi. Ayrıca Cuomo, oyunun geliştiricisi Niantic ile iletişime geçerek, cinsel suçluların oyunu oynamalarının engellenmesini istedi. Criminal Justice Services'ın da cinsel suçlar kaydının güncel bir kopyasını Niantic ve diğer yazılım geliştiricilerine göndermesi istendi...

Okuyucu Yorumları