Çok düşük güçle çalışan Wi-Fi geliyor!

Yeni Wi-Fi teknolojisi, bugünün Wi-Fi teknolojisini utandıracak bir özellikle geliyor!

Yeni bir Wi-Fi geliyor!

Wi-Fi, mobil cihazlarımızın pilini en hızlı tüketen şey olmasa da, pilinizin hızlı bitmesinin sorumlularının arasında bulunuyor. Testlerinden başarılı sonuçlar çıkan yeni bir Wi-Fi teknolojisi, bu durumu değiştirebilir.

University of Washington araştırmacılarının üzerinde çalıştığı "pasif Wi-Fi" teknolojisi, normal Wi-Fi bağlantısına göre 1.000'de 1 güç harcıyor. Sistem üst seviye performansta çalıştığında güç tüketimi, 10.000'de 1'e kadar düşüyor.

Çok düşük güçle çalışan Wi-Fi geliyor!

Peki yeni sistem nasıl çalışıyor? Araştırmacılar, Wi-Fi'nin çalışma şeklinde bazı değişiklikler yapmış bulunuyorlar. Öncelikle dijital ve analog radyo dalgaları ayrı işlevler olarak ele alınıyor. Öncelikle elektrik prizine tek bir cihaz bağlanıyor. Gücün çoğu, pasif Wi-Fi sensörlerine analog dalgaları gönderen bu cihaz tarafından harcanıyor. Sensörler tarafından alınan dalgalar, 11 megabit'e kadar hızlarda telefon, tablet, laptop gibi cihazlara yansıtılıyor.

Çok düşük güçle çalışan Wi-Fi geliyor!

Testler, sistemin 30 metreye kadar etkili biçimde çalışabildiğini gösteriyor. Yeni sistemin standart haline gelip hayatımıza girmesine henüz zaman var, ancak doğru yönde atılmış bir adım olduğundan şüphemiz yok.

Okuyucu Yorumları