Microsoft CEO'su, Copilot'un Windows'un yeni Başlat düğmesi olabileceğini düşünüyor

Son zamanlarda tüm şirketler gibi Microsoft da yapay zekaya fazlasıyla önem veriyor. Hatta yeni kullanıma sunduğu Copilot'u Windows 10'a bile getirdi. Ancak Copilot'un hala nereye konumlandırılacağına karar verilemediği için, Microsoft CEO'su Copilot'u Başlat düğmesiyle kıyasladı.

Copilot, Windows'un yeni Başlat düğmesi olabilir mi?

Eğer Microsoft'la ilgili teknoloji haberlerini takip eden biriyseniz, muhtemelen şirketin şu anda hemen hemen tüm büyük şirketler gibi yapay zekaya ve özellikle de Copilot ürün yelpazesine ve ilgili hizmetlere nasıl takıntılı olduğunun farkındasınız demektir.

Geçtiğimiz günlerde teknoloji devi, Copilot'a neden ihtiyaç duyulacağını açıklayan bir blog yazısı yayınladı. Ve hala sorunlu olmasına rağmen Microsoft, Windows 10'un popülaritesini bildiği için Copilot'un erişimini artırmak amacıyla onu Windows 10'a da ekledi.

Görünüşe göre Microsoft, şu ana kadar gelen tepkilerden pek memnun değil ve kullanıcılar arasında daha fazla heyecan ve ilgi yaratmak için elinden geleni yapıyor. Şirket CEO'su Satya Nadella'nın, Copilot'u Windows'taki Başlat düğmesiyle kıyaslaması da bu çabalardan biri olarak görülebilir.

Nadella'nın açıklamasına göre Copilot, Başlat düğmesi gibi tüm uygulama deneyimlerinizin yöneticisi olmaya aday bir yenilik. Örneğin, buraya gidip isteğinizi söylediğinizde sizi bir uygulamaya yönlendiriyor ya da uygulamayı Copilot'a getiriyor. Böylece öğrenmenize, sorgulamanıza ve oluşturmanıza yardımcı oluyor. Dolayısıyla, Microsoft'un Copilot'u Windows'taki devrim niteliğindeki Başlat düğmesine benzer şekilde büyük bir potansiyele sahip bir şey olarak kabul ettiği açık.

Ancak Microsoft'un Başlat düğmesini kaldırıp yerine Copilot'u koyarak hatasını bir kez daha tekrarladığını görmek oldukça zor. Zaten şirket, en iyi nereye yerleştirileceğinden emin olamadığı için son zamanlarda bu düğmenin yerini fazlasıyla değiştiriyor.

Söylentilere göre yeni nesil Windows'ta "gelişmiş Copilot" adı verilen bir özellik bulunacak ve bu özellik muhtemelen şu anda Copilot'un sahip olduğu yetenekleri daha da geliştirecek.