Corona Virüsü Akciğerleri Nasıl Etkiliyor?

Corona virüsünün akciğerlere neler yapabildiği, CT taramalarında ortaya çıkıyor! İşte Corona Virüsü akciğerleri nasıl etkiler? sorusunun yanıtı...

Corona akciğeri böyle etkiliyor

Corona virüsü (COVID-19) taşıyan hastalarda yapılan taramalar, virüsün akciğerlerin görünümünü nasıl etkillediğini gözler önüne serdi.

Corona Virüsü Akciğerlere Sıvı Dolduruyor

Corona Virüsü Akciğerlere Sıvı Dolduruyor

COVID-19'un akciğerlere olan etkisi spesifik olduğundan doktorlar, sadece CT taramalarına bakarak hastalığı çoğu zaman teşhis edebiliyorlar. Enfeksiyonun açık belirtilerinden bazıları, akciğerlerdeki hava boşluklarının sıvı ile dolması, oksijen ve karbon dioksit moleküllerini değiştiren küçük hava keselerinin çökmesi. Bunu CT taramalarında, yukarıdaki resimdeki sarı oklarda görebilirsiniz.

Corona Virüsü Neden Nefes Darlığına Neden Oluyor?

Corona Virüsü Neden Nefes Darlığına Neden Oluyor?

Ciddi vakaların çoğu, akciğerlerdeki hava boşluklarının iltihaplanması ile karakterize edilen bir durum olan pnömoniden kaynaklanıyor. Bu iltihap, akciğerin hava keselerinin sıvı ve hücrelerle dolmasına neden olarak nefes darlığı, düşük oksijen seviyeleri ve öksürüğe neden olabiliyor. Bunun sonucunda, kan dolaşımına yeterince oksijen ulaşmayabiliyor.

Okuyucu Yorumları