Cybertruck alıp ilk yıl satanlar yandı

Tesla, Cybertruck müşterilerine araçlarını ilk yıl içinde satma yasağı getirerek, satanlara 50.000 dolar ceza keseceğini açıkladı.

Cybertruck alıp ilk yıl satanlar yandı

Güç geçmiyor ki Elon Musk yine enteresan haberlerle karşımıza gelmesin. Ancak bu seferki haber Musk'ın doğrudan kendisiyle ilgili değil, Tesla'nın yakında piyasaya çıkacak Cybertruck modeli ile ilgili.

Cybertruck'ın sipariş sözleşmesine yeni eklenen bir bölüme göre Tesla, müşterilerine sahip oldukları ilk yıl içinde araçlarını yeniden satmaları halinde ağır bir ceza uygulayacak.

Müşteri sözleşmesinin yeni "For Cybertruck Only" bölümünde Tesla, "Aracınızın teslim tarihini takip eden ilk yıl içinde aracı satmayacağınızı veya başka bir şekilde satmaya teşebbüs etmeyeceğinizi kabul ediyorsunuz" yazıyor.

Söz konusu madde, Tesla'nın uzun süredir beklenen ve 30 Kasım'da teslim edilmeye başlanacak olan elektrikli aracı Cybertruck'ı satmaya kalkanların bir daha Tesla aracı satın almalarının tamamen engellenebileceğini belirtiyor. Tesla ayrıca satıcılara karşı yasal işlem tehdidinde bulunarak en az 50.000 dolar tutarında ihtiyati tedbir talep ediyor. Elon Musk, Cybertruck'larını elden çıkarmak isteyenlerin aracı Tesla'ya geri satmalarını ya da üçüncü bir tarafa satmadan önce şirketten yazılı onay almalarını istiyor.

Wedbush Securities Teknoloji Analisti Dan Ives'in Bloomberg Radio'da yaptığı açıklamaya göre, Tesla'nın en son istediği şey müşterilerin Cybertruck'larını elden çıkarması. Ives'e göre bu karar tamamen Cybertruck için rezervasyon yaptırmış olan 750.000 kişiyle ilgili. Tesla'nın bu rezervasyonları karşılayabilmesinin yıllar alması bekleniyor ve gelişen bir ikinci el piyasası ciddi bir iptal dalgasına neden olabilir.

Görünüşe göre Tesla karını şirket içinde tutmaya ve otomobil dünyasında popüler olan kazançlı ikinci el satış pazarını sınırlamaya çalışıyor. Tesla, Cybertruck'ını satmak isteyen herkesin onu yalnızca indirimli bir fiyatla Tesla'ya geri satabileceği şartını da ekliyor. Tesla belirtilmeyen nedenlerle aracınızı satın almayı reddederse, ancak o zaman başka birine satabilirsiniz.