Cybertruck, Musk'a göre "En Amerikalı" Tesla. Peki gerçekten öyle mi? Hiç sanmıyoruz...

Elon Musk'a göre "En Amerikalı Tesla" olan Cybertruck'ın en ciddi sorununa neden olan parçasının Meksika'da üretildiği ortaya çıktı.

Cybertruck, Musk'a göre "En Amerikalı" Tesla. Peki ama gerçekten de öyle mi?

Elon Musk, Tesla Cybertruck’ın “Amerika’da üretildiği ve En Amerikalı araç olduğu” hakkında gururla övüyor olsa da, birçok arızanın sorumlusu olan hatalı parçanın Meksika yapımı olduğu ortaya çıktı.

İnternette paylaşılan bir videoda yeni EV’yi söken tamirciler, direksiyon motorunda “Meksika’da üretilmiştir” yazan bir etiket bulunduğunu keşfetti. Direksiyon motoru, yeni satın alınan birçok Cybertruck’ın (hatta bazıları için bayiden ayrıldıktan sadece dakikalar sonra) yaşadığı arızalar için suçlanan parça.

Elon Musk’a ait şirket, elektrikli aracını “en Amerika’da üretilen kamyonet” olarak tanımlıyor. Meksika’da üretilen kısım, Cybertruck’ta neler olduğunu görmek için bir inceleme gerçekleştiren otomotiv danışmanlık şirketi Caresoft tarafından ortaya çıkarıldı.

Pek çok yeni Cybertruck sahibi, direksiyon sistemiyle ilgili sorunlar yaşıyor ve çoğu zaman bu sorunlar, araçların park alanından ayrılmasından kısa süre sonra ortaya çıkıyor.

Girişimci Thomas Remo, Irvine, Kaliforniya'da 82.000 dolarlık EV’yi almasının ardından, aracın “otoparktan on beş santim bile uzaklaşmadan” ve ilk günden sonra “30 kez daha” bozulduğunu belirttiği bir video paylaştı. Remo heyecanla gaz pedalına bastıktan birkaç dakika sonra, orta ekran kırmızı renkte yanıp sönmeye ve onu kritik bir direksiyon sorunu hakkında uyarmak için bip sesi çıkarmaya başladığını söylüyor. Araç otomatik olarak yavaşladı ve onu kenara çekip satıcıya geri dönmeye zorladı.

İnternet üzerinde çok sayıdaki Tesla sahibinin yaptığı paylaşımlara göre, direksiyon sorunu geçtiğimiz ay yeni teslim edilen Cybertruckları etkiliyor gibi görünüyor. Bu paylaşımlara göre Cybertruck'lar, çoğunlukla bayiden bir kilometre bile ulaşmadan hata veriyor kullanıcıları bayiye dönmek veya yolda kalmak zorunda bırakıyor.

Ama Cybertruck'ta yaşanan tek sorun bu da değil. Bugüne dek pek çok kullanıcı, araçlarında yaşanan sorunlar hakkında defalarca şikayette bulundu.