Çekiciyle götürdüler: Tesla Cybertruck'ın sorunları bitmiyor

Elon Musk'ın dayanıklılığıyla övündüğü Tesla Cybertruck, yaşanan sorunlarla bir kez daha gündemde. Son paylaşılan bir videoda, Cybertruck'ın daha bayiden çıkar çıkmaz hata mesajı verdiği görülüyor.

Çekiciyle götürdüler: Tesla Cybertruck'ın sorunları bitmiyor

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Cybertruck'ı daha ilk tanıtıldığı günden itibaren dayanıklılığıyla oldukça fazla övdü. Öyle ki Musk, aracı halka tanıtırken "kıyamete dayanıklı" ifadelerini bile kullandı ve çeşitli silahlarla vurulmasını da içeren birçok teste tabi tuttu. Ancak elektrikli araç kullanıcılara teslim edildiğinden beri şikayetler bitmiyor.

Thomas Remo adlı bir kullanıcı, 82.000 dolar ödeyerek aldığı aracının daha park yerinden kalkamadan arızalandığını, dahası bunun üstüne '30 kez' daha arızalandığını gösteren bir video paylaştı.

Remo gaz pedalına bastıktan birkaç dakika sonra aracın ekranının kırmızı renkte yanıp söndüğünü ve kritik bir direksiyon sorunundan dolayı uyarı aldığını belirtiyor. Daha sonra aracın hızının azalmasından dolayı kullanıcı, yetkili servise gitmek zorunda kaldığını ifade ediyor.

Aynı zamanda YouTube'da GearDown kanalının sahibi olan Remo, bu görüntülerin hepsini YouTube kanalında yayınladı. Yayınlanan videoda, araç bayiden çıkar çıkmaz ekranda yönlendirme sisteminde sorun olduğunu gösteren bir uyarı mesajı beliriyor.

Steer-by-wire adındaki bu sistem, tekerleklerin yönünü değiştirmek ve sürücüye geri bildirim sağlamak için elektrik kontrollü motorlar yardımıyla direksiyon simidi ile otomobilin tekerlekleri arasındaki fiziksel bağlantıyı ortadan kaldırıyor. Bu sistemin dezavantajları ise bakımı ve onarım maliyeti. Zira eğer aradaki bağlantı iyi değilse, sürücülerin Remo'nun karşılaştığı hatayla karşılaşma ihtimali çok yüksek.

Elbette Remo dışında bu sorunu yaşayan pek çok kullanıcı var. Öyle ki Arizona'da yaşayan Matthew Chirello da aynı sorunla karşılaştı ve Remo kadar şanslı değildi. Chirello X üzerinden yaptığı paylaşımda, aracının çekici tarafından çekilirken bir fotoğrafını paylaştı. Paylaşımın altında ise "Tesla'yı ve Cybertruck'ımı seviyorum ama eşim ve çocuğumla bir yolculuğa çıkarken direksiyon ve frenlerle ilgili bir arıza yaşadım" yazıyor. Ancak kullanıcı, aracı bayiye götürdüğünde bayinin sorunu çözemediğini iddia etti.

5 Mart'ta forumda başka bir kullanıcının paylaştığı benzer bir gönderide ise aynı kırmızı renkteki hata mesajı yer alıyor. Hata mesajında, 'Güvenli bir şekilde kenara çekin. Kritik direksiyon sorunu tespit edildi." yazıyor.

Bununla birlikte Tesla, geçtiğimiz günlerde Cybertruck'ın çadır eklentisini de müşterilere göndermeye başladı. Ancak kullanıcılar, çadırın tanıtılandan çok farklı olduğu konusunda şikayetlerde bulundu. Gönderilen aksesuarın, şirketin 'ultra yumuşak yatak' ve 'gelişmiş kamp deneyimi' olarak reklamını yaptığı fotoğraflardan çok daha farklı olduğu görülüyor.