Cybertruck'ı çalmaya çalışan hırsızın başına gelenler kameralara böyle yansıdı

Kaliforniya'da bir hırsız, Tesla’nın yeni dev aracı Cybertruck’ı çalmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Neredeyse her yolu deneyen hırsızın görüntüleri anbean kaydedildi.

Cybertruck'ı çalmaya çalışan hırsızın başına gelenler kameralara böyle yansıdı

Kaliforniya'da bir araba hırsızı Tesla Cybertruck'ın 'Nöbetçi Modu'nun tadına baktı. Patrick Long adındaki şahsa ait araç, Cybertruck'ın 'Nöbetçi Modu' ile hırsızlığa karşı ne kadar hazırlıklı olduğunu kanıtlarken, görüntüler anbean kaydedildi.

Hırsızın, Cybertruck tarafından kaydedildiğini fark ettiği ve aracın tavanından içeri girmeye çalışmadan önce yüzünü kapattığı görülüyor. X'te yayınlanan görüntüler, Ryan Gosling'in bir mafya ekibinin kaçış şoförü olarak canlandırdığı 2011 yapımı suç gerilimi 'Drive'dan ikonik bir parçayla birlikte paylaşıldı.

Ayrıca hırsız, aracın zırhlı camını da kırmaya çalıştı, ancak başarısız oldu. Borosilikattan yapılmış sert, düşük erime noktalı bir camla lamine edilen Cybertruck'ın zırhlı camları, 2019'daki ilk çıkışından bu yana oldukça gelişti. Musk, o zamanlar elektrikli aracın camlarının ne kadar dayanıklı olduğunu göstermek için sürücü tarafındaki camlara metal bir top fırlatmış ve ortaya utanç verici bir örümcek ağı gibi çatlaklar çıkmıştı ki bu da Tesla Motors'un hisse fiyatını 21 doların altına düşürmüştü.

MotorTrend'e göre Cybertruck'ın 'zırhlı camını' değiştirmenin maliyeti boyutuna göre değişiyor. Yeni bir ön cam perakende olarak yaklaşık 1.900 dolara mal olurken, bu olayda hasar görenler gibi yan camlar parça başına 225 ila 260 dolara mal olabiliyor.

Cybertruck'ın zırh camı 'termal şok' ya da sıcaklık kaynaklı olaylara karşı daha dayanıklı olsa da teknik olarak kurşun geçirmez değil. Musk'ın geçtiğimiz Kasım ayında podcaster Joe Rogan'a söylediği gibi, Cybertruck'ın en az 9 mm'lik mermilere dayanıklı camlara sahip özel bir versiyonu mevcut olacak, ancak bu camlar açılamayacak.