Cybertruck'ın geri çağrılmasına yol açan sorun 35 saniyede böyle çözülüyor

Tesla Cybertruck piyasaya çıkalı çok olmadı ama gaz pedalı sorunu nedeniyle Tesla araçları geri çağırdı. Peki bu gaz pedalı sorunu nasıl tamir ediliyor? İpucu verelim, sadece 35 saniye süren bir işlemle...

Cybertruck'ın geri çağrılmasına yol açan sorun 35 saniyede böyle çözülüyor

Elon Musk'ın Tesla Cybertruck araçlarından çektiğini, herhalde tarihte bir tek Bill Gates canlı Windows tanıtımında yaşamıştı. Bilmeyenler için hatırlatalım, Bill Gates fi tarihinde bir gün, yeni Widows 98 işletim sitemini tanıtırken, Windows canlı yayında "mavi ekran" vererek çökmüştü. Musk da "kırılmaz ve kurşun geçirmez" diye tanıttığı araca sahnede metal bir bilye fırlattığında aracın camı patlayarak kırılmıştı.

İşte aynı Cybertruck, şimdi gaz pedalının takılı kalmasıyla gündemde ve Tesla, araçlarını geri çağırmış durumda.

Bazı kullanıcılar bu sorundan şikayet etmeye başlayınca, ölümcül kazaların meydana gelmemesi için Tesla tüm araç teslimatlarını durdurmuş, mevcut kullanılan araçları da servise çağırmıştı. Sorun tam olarak, pedalın üzerine iliştirilmiş bir pedin, kullanıcı gaza bastığı sırada kırılarak aşağı kayması ve gaz pedalını son hız seviyesine iterek orada takılı bırakmasından kaynaklanıyordu.

Aracını servise götüren bir Twitter kullanıcısı ise bu sorunun tamir sürecini baştan sona kadar videoya kaydetti ve tüm sorunun aslında 35 saniyelik bir vidalama ile çözüldüğünü gösterdi.

Tesla muhtemelen pedi pedala bağlayan perçinin şoförün ayağı ile yapacağı baskıyla kırılacağını hesap edememişti. Yeni çözümde ise Tesla bu pedi araçlardan tamamen çıkartıyor ve kullanıcılara yalın bir gaz pedalı veriyor. Bu arada, haberin başında bahsettiğimiz, Bill Gates'in Windows 98 Fail görüntülerini merak ediyorsanız, aşağıya bıraktık: