Microsoft, daha ucuz - ve disk sürücüsüz - bir Xbox Series X modelini piyasaya sürebilir

Yeni bir iddiaya göre Microsoft, Xbox Series X'in disk sürücüsü olmayan yeni bir sürümü üzerinde çalışıyor. Ve bu iddia gerçek olursa, kullanıcılar daha ucuza bir Series X konsolu satın alma şansı bulabilir.

Daha ucuz bir Xbox Series X modeli geliyor olabilir

Microsoft'un mevcut nesil konsolları Xbox Series X ve Xbox Series S. Daha küçük ve daha ucuz olan Xbox Series S'de disk sürücüsü bulunmazken, daha büyük ve daha güçlü olan Xbox Series X'te oyunları ve Ultra 4K çözünürlüğe kadar video disklerini çalıştıran bir disk sürücüsü bulunuyor.

Ancak yeni söylenti doğruysa, Microsoft Xbox Series X'in disk sürücüsü olmayan yeni bir sürümü üzerinde çalışıyor. Söylentiden en son XboxEra Podcast'in bir parçasında söz edildi.

Videoda Nick Baker, birkaç kaynaktan Microsoft'un sadece dijital bir Series X üzerinde çalıştığını, yani disk sürücüsü olmayan bir model görebileceğimizi duyduğunu iddia etti. Fakat, yeni modelin ne zaman piyasaya sürüleceği veya başka bir detayı hakkında ayrıntı vermedi. Eğer bu doğruysa, yeni versiyonun tasarımının mevcut Xbox Series X'ten daha küçük olması muhtemel. Aynı zamanda mevcut modelden daha ucuz olmasını da bekleyebiliriz. Ayrıca Baker, Microsoft'un Xbox ekibinin 2025'te başka donanımlar için planları olduğunu da iddia ediyor. Baker, bu donanımın neye benzeyebileceği konusunda herhangi bir ayrıntıya girmedi.

Microsoft'un mevcut nesil Series X ve S ürünlerinin yanı sıra Xbox konsolu benzeri başka cihazlar üzerinde çalıştığına dair haberleri ilk kez duymuyoruz. Şirket 2021 yılında, sahiplerinin Xbox ve PC oyunlarını bulut üzerinden oynamasına olanak tanıyacak Keystone kod adlı bir Xbox TV akış çubuğu üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Ancak daha sonra bu proje rafa kaldırılmıştı.