Decathlon'dan Sporseverlere Teknolojik Ürünler

Spor giyim ve spor malzemeleri dendiğinde akla gelen ilk marka olan Decathlon'dan sporculara özel teknoloji ile yoğurulmuş özel ürünleri inceledik.

Sporculara özel teknolojik çözümler

Koşmak, koşucular için belki de çoğu zaman bir spordan çok bir tutku. Spor salonlarından ziyade boş yollarda, doğanın içinde adım sesleriyle kaybolmak, koşucuların kendilerini buldukları yegane yerler arasında. Elbette hava şartları özellikle kış mevsiminin uzun ve yoğun sürdüğü bölgelerde koşucular için çetin olabiliyor. Koşucular da soğuk havalarda kafalarını korumak ve sıcak tutmak için bu bereyi, sadece Decathlon'da bulabileceğiniz Kalenji Koşu Beresi'ni kullanıyorlar.

Bu berenin alametifarikası elbette koşucuların başını soğuktan korumak belki ancak çok işlevsel bir başka özelliği daha var. O da aynı zamanda Bluetooth'lu bir kulaklık olması. Yani bu bere, aslında Decathlon tarafından sporculara özel olarak geliştirilen Bluetooth'lu bir koşucu beresi.

Isı yalıtımında bulunan ve kaliteli bir kumaştan oluşan Kalenji Bluetooth'lu Koşu Beresi, sağ ve sol tarafındaki ceplerinde kulaklık bulunduruyor. Bluetooth üzerinden kolayca telefonunuza bağlayabileceğiniz bu kulaklık sayesinde ayrıca bir kulaklığa ihtiyaç duymuyorsunuz. Koşucular hemen ağırlığını merak edeceklerdir tabii ki; hemen söyleyelim, bu kulaklık sadece 58 gram ağırlığında. Yani çok çok hafif. Üstelik yağmura karşı da dayanıklı.

Berenin üzerindeki tuşlar ile sesi ayarlayabildiğiniz ve telefonunuza gelen çağrıları yanıtlayabildiğiniz kulaklık, ses kalitesiyle ise gerçekten çok başarılı. Berenin yalıtımı sayesinde müziği adeta başınızın içinde hissediyor, böylece koşarken ihtiyacınız olan motivasyonu yakalıyorsunuz.

Geonaute OnMove 220

Geonaute OnMove 220

Koşucular için Decathlon'dan bir başka önerimiz ise, Geonaute OnMove 220 GPS'li koşu saati olacak. Hızını ve mesafesini ölçmek ve ileri seviye interval antrenmanlarını programlamak isteyen koşucular için tasarlanan OnMove 220, kolunuza bir kez taktıktan sonra peşinizi bırakmayacak. Çünkü saat dahili GPS özelliğine sahip. Böylece her adımınızı takip eden OnMove 220, akıllı telefonunuza da çok kolay şekilde bağlanabiliyor. iOS ve Android ile uygun myGeonaute Connect uygulaması ile antrenmanlarınızı anlık olarak görüntüleyebilir ve antrenman bilgilerinizi STRAVA ile paylaşabilirsiniz.

Isınma süresi, hareket süresi, dinlenme süresi ve gevşeme süresi, interval antrenman serisi sayısı ve bu antrenman sırasındaki dinlenme serisi süresi ile eksiksik bir interval antrenmanı kolayca belirleyebileceğiniz OnMove 220, tam 80 saatin üzerinde antrenman hafızasına sahip.

Sadece 51 gram ağırlığında olan ve tasarım olarak da koşuculara uygun olarak hazırlanan Decathlon'un Geonaute OnMove 220 saati, elbette su sıçramalarına ve dolayısı ile yağmura karşı da dayanıklı olarak hazırlanmış. GPS özelliği açıkken 7 saate kadar, yalnızca saat olarak kullanıldığındaysa tam 10 güne kadar pil ömrü sunması da fazlasıyla önemli bir detay. Üstelik saati şarj etmeniz de oldukça kısa sürüyor; sadece 1,5 saatte bataryasını doldurabiliyorsunuz.

Geonaute G-Eye 900

Geonaute G-Eye 900

Decathlon'da elbette sadece koşucular için değil, sporun her dalını sevenler için uygun bir ürün bulunuyor. Bunlardan biri de kuşkusuz aksiyon kamerası oluyor. Yani bu elimizde tuttuğumuz Geonaute G-Eye 900 kamera.

Tam 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabilen G-Eye 900, elbette Full HD çözünürlüğü de desteklliyor. Üstelik dokunmatik bir ekrana sahip olan kamera, böylece fazlasıyla kolay bir kullanım sağlıyor. 16 MP boyutunda fotoğraf çekebilen G-Eye 900, görüntü sabitleme ve tam 40 metreye kadar su geçirmezlik özelliği sayesinde, sporun her alanı için rahatlıkla kullanılabilecek bir aksiyon kamerası oluyor. Bunun için kutu içeriğinde gerekli olacak tüm aksesuarları da elbette sizlere getiriyor.

Yani her pazar olduğu gibi ormanda dağ bisikleti sürebilir, şnorkelinize iliştirip derinleri keşfe çıkabilir, kaskınıza takıp motosikletinizle yolları arşınlayabilirsiniz. Decathlon'da bulunan Geonaute G-Eye 900 aksiyon kamerası ile aksiyonun seçimi size kalmış. Bu arada Geonaute G-Eye 900 aksiyon kamerasını, iOS ve Android akıllı telefonunuza G-Eye Connect uygulaması yoluyla bağlayabileceğinizi, Time Lapse videolar kaydedebileceğinizi ve farklı modları ile her koşulda kaliteli videolar çekebileceğinizi de söylemeyi unutmayalım.

Quechua Arpenaz 3 Fresh&Black Kamp Çadırı

Quechua Arpenaz 3 Fresh&Black Kamp Çadırı

Elbette Decathlon dendiğinde akla ilk gelen ürün ailesi Quechua Arpenaz kamp çadırları oluyor. Decathlon'da sporseverlere sunulan teknolojik ürünler arasında, sahip olduğu teknolojisiyle belki de doğayla en fazla özdeşleşebilen ürün de 3 kişilik Quechua Arpenaz 3 Fresh & Black kamp çadırı oluyor.

Fresh & Black teknolojisi sayesinde rahat uyumak amacıyla serin ve karanlık bir kamp çadırı olan Quechua Arpenaz 3, dış tente ve zemin arasında tüm çadırı çevreleyen bir havalandırma sistemine de sahip. Bu sayede oda ve dış tente arasında hava dolaşımını sağlayan Quechua Arpenaz 3, nem oluşumunu da engelleyebiliyor.

Tüm Quechua çadırlar gibi Arpenaz 3 Fresh & Black de 4 saat boyunca saatte 200L/m² şiddetinde yağmura karşı dayanıklılık gösteriyor. Yalnızca yağmur değil, güneşten de ekstra korumalı yapıda geliştirilen bu çadır, 50+ faktörlü korumanın yanı sıra UV ışınlarının sızıntısını da engelliyor.

Sporcular, doğayı sevenler ve macera tutkunlarının bir numaralı adresi Decathlon'da yer alan Quechua çadırlar elbette dağ başında da kullanılıyor. Yani Quechua Arpenaz 3 Fresh & Black kamp çadırı da bu nedenle, saatte 40 km hızla esen rüzgara karşı dayanıklılık gösteriyor. Ha, zor şartlar demişken, elbette çadırın kurulum ve toplama işi de bunu uygun. Bu çadırı çok kolay şekilde kurabiliyor, kamp eğlencesini tamamladıktan sonra da kolayca toplayıp, yola devam edebiliyorsunuz.