Denemeniz gereken 5 Chrome deneyi!

Chorme'un hızını ve yeteneklerini sergileyen bu deneyler, bizce denenmeyi hak ediyor!

5 harika Chrome deneyi!

Chrome, iyi yanları kadar olumsuz yanları da olan bir web tarayıcısı. Google'ın popüler tarayıcısı, diğer tüm web tarayıcılarından daha çok kaynak tüketebiliyor, ancak özellikle JavaScript'te çok hızlı olmak gibi etkileyici özellikleri de var. Chrome'un ne kadar hızlı olduğunun ispatını ise Chrome Experiments ile görebilirsiniz.

Chrome Experiments, web geliştiricilerinin JavaScript, HTML5, WebGL ve Canvas gibi internet teknolojilerinden faydalanarak yaratıcı işlerini sergilediği bir Google projesi. Chrome Experiments sayesinde yeni web tarayıcısı teknolojilerini öğrenmek, onlarla oynayarak deneyimlemek mümkün. Her Chrome Experiments projesinin müthiş olduğunu söylemiyoruz; ancak aşağıda ilginizi çekeceğini düşündüğümüz 5 deneyi sıraladık. Bizce denemeden geçmeyin.

Chrome Globes

WebGL Globe, en popüler Chrome deneylerinden bir tanesi. Bu projede isteyen geliştirici, küre şeklindeki dünyayı eline alıp, üzerine istediği verileri ekleyebiliyor. Böylece konum tabanlı verileri havalı bir biçimde gösterebiliyor. WebGL Globe sayfasına tıklayın; ilginizi çekecek birçok deney bulacaksınız. Bizim ilgimizi en çok çekenler, volkanlar ve gerçek zamanlı bitcoin küresi oldu.

Denemeniz gereken 5 Chrome deneyi!

A World of Change

Kısmen WebGL Globe'u temel alan A World of Change, çok daha fazlasını yapıyor ve dünya çapında iklim değişikliği konusunda yapılan aramaları size gösteriyor. Deney, bize kullandığımız teknolojilerin doğaya zarar vermemesi gerektiğini hatırlatma görevini de üstleniyor.

3 Chrome Experiments daha

3 Chrome Experiments daha

BioDigital Human

BioDigital Human, insan vücudunun her köşesini detaylarıyla incelemenize izin veren, Google Maps benzeri arayüze sahip bir proje. Erkek veya kadın vücuduna iskelet, organ, kas, damar veya tam bir vücut olarak bakabilirsiniz.

PlanetMaker

Dünyayı baştan oluşturma gücüne sahip olsaydınız, onun şeklini, arazilerini ve diğer tüm özellikleri değiştirebilseydiniz, ne yapardınız? Hayallerinizi PlanetMaker ile gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Gerçek dünya ile başlayıp, hayal gücünüzün iplerini çözebilirsiniz.

Denemeniz gereken 5 Chrome deneyi!

100.000 Stars

100.000 Stars, şimdiye kadar galaksimizde keşfedilen yüz bin yıldızı 3 boyutlu bir haritaya yerleştiriyor. Biraz dolaştıktan sonra galaksimizin ve evrenin ne kadar büyük olduğu konusunda şaşkına uğrayabilir, ne kadar küçük olduğunuz konusunu yeniden değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları