İşlevleri teker teker Ayarlar uygulamasına taşınsa da, Windows'un Denetim Masası hiçbir yere gitmiyor

Windows'un ikonik parçası Denetim Masası'nın işlevleri Ayarlar uygulamasına taşınmaya devam etse de, Denetim Masası henüz bir yere gitmiyor.

Windows Denetim Masası hiçbir yere gitmiyor

Denetim Masası, 1985'te piyasaya sürülen işletim sisteminin ilk sürümünden bu yana Windows'un ayrılmaz ve ikonik bir parçası olmuştur. Ancak Microsoft'un Windows 11’de bu ikonik parçasının işlevlerinin çoğunu yeni Ayarlar uygulamasına taşımasıyla birlikte artık günlerinin sayılı olduğunu söyleyebiliriz.

Yine de, Windows Latest'ın söylediğine göre yaklaşan bir Windows 11 güncellemesi, Denetim Masası'nın daha fazla işlevini Ayarlar'a taşıyacak gibi görünse de, Microsoft henüz bu eski sistemi de tamamen terk etmiyor. Zira Denetim Masası yine yerli yerinde durmaya devam ediyor.

Denetim Masası'ndan Ayarlar'a geçen en büyük özellik, eski Win32 masaüstü uygulamaları da dahil olmak üzere programları kaldırabilme yeteneği gibi gözüküyor. Ayarlar penceresinden bazı uygulamaları kaldırmak mümkün olsa da, hepsini kaldırmak daha önce mümkün değildi. Bu nedenle, kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulmak için ekranlar arasında daha az geçiş yapmanızı gerektirecek bu geçişin memnuniyetle karşılanacağını tahmin edebiliriz.