Depolama Sistem Teknolojisi Yenilendi

Atlas Global AŞ'ye ait depolama sistemleri günümüz teknolojisine uygun hale getirildi.

Atlas Global açıklaması

1988 Yılında kurulan, Türkiye Bilişim sektörüne sunduğu kurumsal ve kamu şirket çözümleri ile, sektörde önde gelen markalar arasında yer alan Yönsis AŞ, Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Atlas Global Havacılık AŞ ile gerçekleştirdiği projede yeni bir başarıya daha imzasını attı.

Atlas Global AŞ, gelişen IT ihtiyaçları doğrultusunda veri depolama sistemleri yapısında yüksek erişilebilirlik, kapasite ve performans açısından gelişmiş bir teknolojik yatırım yapma kararı almıştır, bu doğrultuda Yönsis AŞ yetkilileri ile görüşmelerinin sonucunda, Yönsis AŞ'nin HPE ile başarılı bir iş ortaklığının olması ve bu alandaki deneyim ve uzmanlığı da göz önünde bulundurularak proje kapsamında , ölçeklenebilir, geliştirilebilir ve güvenilir bir depolama ürünü olan HP 3PAR StoreServ 8200 konumlandırılması kararı alınmıştır. Yönsis AŞ proje aşamasında, ürünlerin demo ve test çalışmalarını Türkiye'nin 3. büyük IT şirketi olan Penta Teknoloji AŞ ile gerçekleştirmiştir, Yönsis AŞ ve Penta AŞ sistem mühendisleri Atlas Global yetkilileri ile birlikte çalışarak projede konumlandırılan ürünün konfigürasyon planlamalarını yapmışlardır. Gerçekleştirilen laboratuar çalışmaları Penta Teknoloji Merkezi'de yapılmış ve senaryolar Atlas Global AŞ yetkilileri tarafından canlı olarak izlemelerine imkan sağlanmıştır. Projenin onayı ardından HPE tarafından ürünün temini ve Atlas Global merkez binasında kurulum, yapılandırma, entegrasyon hizmetleri başarı ile sağlanmıştır.

Yönsis AŞ (Proje Yöneticisi) Zeynep Özyıldız konu ile ilgili " Teknoloji hergün değişiyor kendini yeniliyor ve kurumların artık her işleyen çarkında teknoloji devrede. Bu noktada kurumların bu değişimlere ayak uyduramaması kurumları uzun vadede başarısızlığa götürüyor. Yıllardır teknoloji sektöründen kurumlara hizmet veren bir şirket çalışanı olarak biz kurumlardaki bu süreci çok daha net gözlemleyebiliyoruz. Yönsis AŞ olarak amacımız kurumlara teknoloji ihtiyaçları noktasında hızlı, profesyonel ve sorunsuz hizmet vermek, çünkü kurumlarda karşılaşılan teknolojik olarak yanlış alınmış bir karar çok büyük zararlara neden olabiliyor bu nedenle kurumun doğru yönlendirilmesi çok önemli ve bu tarz kurumsal projeler çok daha detaylı ve özenli bir çalışma süreci gerektiriyor. Atlas Global ile gerçekleştirdiğimiz projede HP StoreServ 3PAR 8200 veri depolama ünitelerini tercih etmemizin en önemli sebebi bu ünitelerin, bütün kaynakların eşit olarak paylaşması, gerçek Active-Active kontroller mimarisi gibi temel özellikleri kalite ve hızdan ödün vermeden gerçekleştirebilmesidir. Günümüzün karmaşık iş yapıları gereği bir çok uygulama birbiri ile entegre çalıştığından, veriler ve uygulamalar ayrılmamaktadır. 3PAR, High-End yapıyı Midrange yapı kadar kolay idame imkanı ile sunmaktadır. Bu tercih sayesinde kurumun karışık iş yükü için esneklik, verimlilik ve veri hareketliliği sağlanmış oldu. " dedi.

Okuyucu Yorumları