Desteklenmeyen bilgisayarda da Windows 11 23H2 yükseltmesi mümkün

Microsoft, Windows 11 için 23H2 güncellemesini yayımladı. Üstelik bu güncelleme, ilginç bir şekilde desteklenmeyen bilgisayarlara bile yüklenebiliyor.

Desteklenmeyen bilgisayarda da Windows 11 23H2 yükseltmesi mümkün

Pek şaşırtıcı olmayan bir şekilde Microsoft, Windows 11 için 23H2 sürümünü yayımladı. Microsoft’un, güncellemenin gerçekten de 4. çeyrekte geleceğine dair kendi onayının yanı sıra (daha önce söz verildiği gibi), son birkaç hafta içinde, uyumluluk sorunlarının kullanıcıları rahatsız etmeyeceğinden emin olmak için çalışmalarını hızlandırdığını gösteren pek çok kanıt vardı.

Teknoloji devi, Eylül ayının sonlarına doğru özellik güncellemesi için WHCP sertifikasını duyurdu. Bu sertifikanın amacı sistem gereksinimlerinin doğrulanmasını sağlamak. Ayrıca Microsoft, kullanıcılara 22H2 ile 23H2 arasında “cihaz uyumluluğunda” herhangi bir değişiklik olmayacağına dair güvence verdi. Microsoft 365 testinde de bazı iyileştirmeler yapıldı. Son olarak, 2023 Windows 11 güncellemesi için “yüksek kaliteli” sürücülerin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla 23H2 için güncellenmiş bir Windows Sürücü Kiti (WDK) yayınlandı.

Windows 11 23H2 özellik güncellemesi (derleme 22361.2506), önceki Moment 4 güncellemesinin (derleme 22621.2506 / EKB5031455) üzerine oluşturuldu ve bir etkinleştirme paketi (EKB5027397) aracılığıyla etkinleştiriliyor. Microsoft, bu EKB’nin otomatik olarak yükleneceğini doğruladı ve bu, desteklenmeyen cihazlarda Windows 11 22H2 çalıştıran kullanıcılara güncelleştirmenin sunulmayacağı anlamına geliyor.

Yine de, desteklenmeyen bir bilgisayarda 22H2 çalıştırıyorsanız Windows 11 23H2’ye yükseltme yapmanın bazı kolay yolları şimdiden internet üzerinde bulunabiliyor.

Örneğin, kullanıcılar Microsoft’un resmi web sitesinden 23H2 ISO’yu indirebilir ve tek bir komut kullanarak gereksinim kontrolünü atlayan çeşitli atlama hileleri aracılığıyla yükseltme yapabilirler. Diğer yöntemler arasında Rufus, Ventoy veya WintoUSB gibi USB biçimlendirme yardımcı programlarının kullanılması seçenekleri bulunuyor.

Sistem gereksinimlerinin değişmeden kalacağı belirtildiği için, 22H2’yi desteklenmeyen bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalıştıran kişilerin başarılı bir yükseltme yapabileceği söylenebilir. Ancak desteklenmeyen işlemler söz konusu olduğunda her zaman olduğu gibi, ciddi sonuçları olabilecek sorunlarla karşılaşabileceğinizi ve bu tür bir işlem yapmadan önce ne yaptığınızı bildiğinizden emin olmanızı tavsiye ediyoruz.