Dev isim, yeni bir şirketle geri döndü!

JavaScript programlama dilinin yaratıcısı ve Mozilla'nın kurucusu, yeni şirketiyle geri döndü!

Dev isim geri döndü!

Brendan Eich tekrar iş başında. Bir yıl önce eşcinsel evliliklerin yasaklanması konusundaki duruşuyla tartışma konusu olan eski Mozilla CEO'su bu nedenle görevinden istifa etmişti. Şimdiyse, Brave Software adındaki yeni bir şirketle geri dönüyor.

Dokuz çalışanı ve sponsor yatırımcılarının 2.5 milyon dolar fon desteğiyle San Francisco'da başlangıç yapan şirket, 2016 yılında yayınlanmak üzere interneti daha güvenli ve hızlı hale getirmeyi vadeden bir yazılım üzerine çalışmaya başlamış durumda.

Mozilla'nın kurucularından olan Eich, Firefox Web Tarayıcısı ve mobil telefonlara güç veren Firefox OS yazılımlarının arkasındaki isim olarak biliniyor. Kendisi aynı zamanda JavaScript programlama dilinin yaratıcısı olarak teknoloji dünyasının öncülerinden biri olarak gösteriliyor.

Oldukça güçlü bir ekip kuran şirket, son duyurduğu iki çalışanı ile ses getirmeyi şimdiden başardı. Bunlardan biri olan Yan Zhu, Yahoo güvenlik ekibinde yer almasının yanı sıra insanların iz bırakmadan internet üzerinde gezinmesini sağlayan Tor yazılımın geliştirilmesine katkıda bulunmuştu. Zhu, MIT Fizik bölümünü bitirmiş ve Firefox için "Privacy Badger" isimli bir eklenti oluşturmuştu.

Diğer ismin ise online ödeme teknolojisi konusunda uzmanlaşmış bir bilgisayar programcısı olan Marshall Rose olduğu belirtiliyor. Kaliforniya, Irvine Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri alanında doktora yapan Rose'un özellikle Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) alanında aktif bir açık kaynak geliştiricisi olduğu biliniyor.

Okuyucu Yorumları