Dev marka, artık akıllı saat üretmeyeceğini açıkladı

Wear OS akıllı saatleriyle tanınan Fossil Group, akıllı saat işinden çıkma kararı aldı. Şirket, bundan sonra geleneksel saatlere, mücevherlere ve deri ürünlerine odaklanacak.

Dev marka, artık akıllı saat üretmeyeceğini açıkladı

Fossil, akıllı saat işini bırakmaya karar verdi. Şirket, akıllı saat işinden ayrılacağını ve Gen 6 serisinin giyilebilir cihazlarının sonuncusu olacağını; geleneksel saatler, mücevherler ve deri ürünleri tasarlamaya odaklanacağını açıkladı.

Fossil sözcüsü Amanda Castelli The Verge'e yaptığı açıklamada, "Akıllı saat dünyası son birkaç yılda önemli ölçüde geliştiğinden, akıllı saat işinden çıkmak için stratejik bir karar aldık" dedi. Castelli ayrıca, şirketin mevcut Wear OS saatlerini "önümüzdeki birkaç yıl boyunca" güncel tutmaya devam edeceğini söylüyor.

Şirket Wear OS'un en zorlu yıllarında düzenli olarak akıllı saatler çıkardı ve genellikle CES'in daimi demirbaşlarından biriydi. Ancak şirket bu ayın başlarında dikkat çekici bir şekilde fuarda yoktu. Dahası, Fossil'in 2023'te Qualcomm Snapdragon W5 Plus platformuna sahip yeni bir Gen 7 haberini duyurması bekleniyordu. Ancak tüm yıl boyunca hiçbir açıklama yapılmadı.

Fossil artık geleneksel saatlerine, mücevherlerine ve deri ürünlerine odaklanacağını söylüyor. Akıllı saatler ana akım haline gelse bile, eski tip saatler hala Fossil'in işlerinin büyük bir oluşturuyor.