Disney, 7 Bin Kişiyi İşten Çıkarıyor: Metaverse Birimi Kapatılacak

Eğlence devi Disney, işletme giderlerini azaltmak için yeniden yapılanmaya gidiyor. Şirket bu kapsamda iki ay içinde 7 bin çalışanını işten çıkartırken, metaverse birimini de kapatacak.

Disney, 7 Bin Kişiyi İşten Çıkarıyor: Metaverse Birimi Kapatılacak

Küresel ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler ve artan rekabet dev şirketlerin metaverse planlarında değişikliklere yol açıyor. Microsoft ve Tencent’in ardından Disney de metaverse ile arasına mesafe koyma kararı aldı. Eğlence devinin yeniden yapılanma çerçevesinde metaverse birimini kapatacağı bildirildi.

Eğlence devi Disney, işletme giderlerini azaltmak için yeniden yapılanmaya gidiyor. Şirket bu kapsamda iki ay içinde 7 bin çalışanını işten çıkartırken, metaverse birimini de kapatacak. Şirketin böylece işletme giderlerinde 5,5 milyar dolar tasarruf sağlamayı planlanladığı bildirildi.

Wall Street Journal’de yer alan habere göre Disney, 50 kişiden oluşan metaverse birimi çalışanları ile yollarını ayıracak. Metaverse bölümü, Şubat 2022’de Disney izleyicileri ile etkileşim için yeni yollar yaratılması için kurulmuştu. Şirketin kararında olumsuz ekonomik koşullar ile sektörde artan rekabetin etkili olduğu ifade edildi. Metaverse ekibine liderlik yapan Mike White ise şirkette kalacak.

Disney, 28 Aralık 2021’de Disney tema parklarında kullanılmak üzere ‘sanal dünya simülatörünün’ patentini almıştı. Böylece artırılmış gerçeklik ile eğlence sektörüne yeni bir yön verilmesi planlanmıştı. Ayrıca metaverse teknoloji ile spor bahisleri entegrasyonuna ilişkin de çalışmalar yapılmıştı.

Maliyetler ve ekonomik koşullar nedeniyle Microsoft, metaverse şirketini kapatma kararı almıştı. Tencent de sanal gerçeklik projesi ile ilgili planında değişikliğe gitmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.