Disney+’tan Atatürk dizisi için beklenen açıklama geldi: Platformda yayınlanmayacak!

Ve resmi açıklama geldi: Atatürk dizisi, daha önce planlandığı gibi Disney+ platformunda yayınlanmayacak. Walt Disney, bunun yerine farklı bir strateji izleyeceğini duyurdu. Bu duyurunun insanları ne kadar tatmin ettiği ise pek net değil.

Disney+’tan Atatürk dizisi için beklenen açıklama geldi

Disney+’ın merakla beklenen Atatürk dizisinin iptal edildiğine dair söylentiler dünden beri gündemi meşgul ediyor. Ve nihayet akış platformu, resmi bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

Baştan söyleyelim; ne yazık ki Disney+ Atatürk dizini yayınlamayacak. Orijinal programa göre yerli yapım, 29 Ekim’de Disney+ üzerinde yayınlanacaktı. Walt Disney, bunun yerine Atatürk dizisini iki film haline getiriyor; her iki film de televizyon kanalı FOX’ta ve sinemalarda seyircilerle buluşacak.

The Walt Disney Company, yaptığı açıklamada, televizyon için hazırlanan ilk filmin 29 Ekim’de FOX kanalında yayınlanacağını söyledi. İkinci film ise, 22 Aralık’ta sinemalarda yayınlanacak. 2024 yazında ise, iki film de FOX ekranlarında olacak.

Walt Disney Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Atatürk içeriğimizi Cumhuriyet’imizin 100. yılında izleyicilerimizle buluşturuyoruz. İçerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda iki film olarak planladığımız Atatürk’ün ilk televizyon özel versiyonunun FOX kanalımızda yayınlanmasının ardından, iki film sinemalarda ve sonrasında FOX ekranlarında olacak. Böylece, Atatürk’ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmış olacağız.

Kısacası Atatürk’ün Disney+ platformunda yayınlanmayacağı, bu açıklama ile birlikte kesinlik kazanmış oldu. 29 Ekim’de ilk film televizyon özel versiyonu olarak FOX ekranlarında olacak. 3 Kasım’da ilk film, 22 Aralık’ta ise ikinci film sinemalarda yayınlanacak. 2024 yazında ise iki film de FOX kanalnda izleyicilerle buluşacak.

Hatırlanacağı gibi, Atatürk dizinin Disney+’ta yayınlanmamasının nedeni olarak Ermeni lobisinin baskıları gösteriliyordu. Ve şu anda ortada olan gerçek, yapımın gerçekten de Disney+’ta yayınlanmayacak ve sadece; TV kanalı ve sinemalar aracılığı ile yerel izleyicinin karşına çıkacak olması.