Dizi yayınlandı, Fallout oyunları uçuşa geçti

Amazon'un yeni Fallout dizisi ve yapılan indirimler, Fallout serisinin oyunlarını rekora doğru taşıyor. Steam'den gelen veriler, hem Fallout 4, hem de Fallout 76 için ikinci baharın başladığını gösteriyor.

Dizi yayınlandı, Fallout oyunları uçuşa geçti

Büyük indirimlerin yanı sıra TV dizisinin de yayınlanması, Fallout oyun serisinin Steam'deki satışlarının artması ile sonuçlandığı bildiriliyor.

An itibariyle Steam'de 4,99 dolar fiyat etiketiyle satılan Fallout 4, hafta sonunda hizmette en çok satan üçüncü oyun olurken, Game of the Year sürümü 9,99 dolar ile sekizinci sırada yer alıyor. Ayrıca SteamDB, oyundaki eş zamanlı oyuncu sayısının hafta sonu boyunca 75.380'e yükseldiğini gösteriyor. Bu rakam oyunun her zamanki ortalaması olan 20.000 ila 25.000 oyuncunun oldukça üzerinde yer alıyor.

Serinin en son oyunu olan ve yalnızca çevrimiçi oynanan Fallout 76 ise, haber yayına hazırlanırken Steam'in en çok satanlar listesinde dördüncü sırada yer alıyordu. SteamDB, oyunun hizmette 35.620 ile tüm zamanların en yüksek eşzamanlı oyuncu sayısına ulaştığını gösteriyor.

Bununla birlikte, genişleme paketleri de dahil olmak üzere serinin tüm PC oyunlarını içeren Fallout Franchise Bundle, Steam'de en çok satan 10. oyun konumundaydı. Fiyatı ise 55,55 dolar, yani normal fiyatından yüzde 77 daha düşük. Ayrıca franchise indirimine ek olarak hem Fallout 4 hem de Fallout 76 bu hafta Nvidia GeForce NOW bulut oyun akış hizmetine eklenmiş durumda.

Steam'deki Fallout oyunu satışlarındaki artış büyük oranda indirimlerden kaynaklanıyor olsa da yeni Fallout dizisinin 10 Nisan'da Amazon Prime Video'da yayınlanması bir diğer büyük etken.

Hepsinden önemlisi, Bethesda 25 Nisan'da Fallout 4'e yeni güncellemeler getireceğini duyurdu. Bu güncellemeler Xbox Series X|S ve PlayStation 5 konsolları için 4K çözünürlük ve kare hızlarında artışların yanı sıra PC sürümü için geniş ekran ve ultra geniş ekran desteği sunacak. Ayrıca oyun ilk kez Steam Deck sertifikasına sahip olacak ve Epic Games Store'da satışa sunulacak.