Ukrayna'nın Dron vuran tüfeği, Rus dronlarını çaresiz durumda bırakıyor

Ukrayna üretimi olduğu söylenen uzun menzilli anti dron tüfeği, Rus dronların korkulu rüyası oluyor.

Dron vuran tüfek, Rus dronlarını yerle bir ediyor

Antidron KVS G-6 olarak adlandırılan dron tüfeği, savaş sırasında iki kez Rus bombardımanına maruz kalan batı Ukrayna bölgesindeki Ivano-Frankivsk'te Kvertus Technology tarafından üretildi. Diğer drone düşürme ekipmanları gibi, dronun kontrolünü kesintiye uğratmak için radyo sinyallerini kullanıyor, onları uzaktan devre dışı bırakıyor ve bildirildiğine göre, 3,5 km menzile sahip.

Kvertus’un teknoloji direktörü Yaroslav Filimonov, “Drona zarar vermiyoruz. İletişim koptuğu için koordinasyonunu kaybediyor ve nereye gideceğini bilemiyor. Yere iniyor veya kontrol edilemediği için rüzgar tarafından sürüklenebiliyor. Düşen insansız hava araçları zarar görmediği için, Ukraynalı askerler onları kurtarıp istihbarat elde edebiliyor” diyor.

Filimonov, silahın basit nişan al ve ateş et tasarımının "stresli bir durumda bile" kullanımı kolay hale getirildiğini söyledi. Tüfeğin tüm bileşenleri plastik bir kasanın içinde ve şarjöre benzer bir şekilde takılan bir pil kullanıyor. Silah, 2,4GHz ve 5GHz uzaktan kumanda ve video iletimini, GPS L2 (ve L1) ve GLONASS sinyallerini bozabiliyor.

Kvertus, Rus işgalinin başlangıcından bu yana seksen KVS G-6 üretildiğini ve 100'den fazla siparişin verildiğini söyledi. Filimonov, siparişlerin çoğunun gönüllü kuruluşlardan, bağışçılardan ve savaşan askeri birlikler için cihazlarımızı satın alan işletmelerden geldiğini açıkladı.