Dropbox'un Windows XP desteği bitiyor!

Bir popüler yazılım daha, Windows XP'ye verdiği desteği sonlandıracağını açıkladı!

Windows XP'ye bir tekme daha!

Resmi destek süresi çoktan biten Windows XP'ye hizmet vermeyi durduran yazılımların listesi giderek kabarıyor. XP kullanıcılarını üzecek olsa da popüler dosya depolama hizmeti Dropbox, masaüstü aracının 26 Haziran'dan indirilmeye sunulmayacağını, 29 Ağustos'tan itibaren ise masaüstü aracıyla oturum açılamayacağını ve oturumunuzun otomatik olarak sonlandırılacağını duyurdu.

Desteğin bitişi, Windows XP'de Drobpox'u web üzerinden kullanmanıza engel olmayacak; yalnızca dosyalarınızı otomatik olarak yedekleme işlevinden faydalanamayacaksınız. Dropbox, desteği sona erdirmesinin nedenini Windows XP'nin eskiliğine bağlarken yazılımının yeni sürümlerinin yeni işlevler, daha iyi performans, daha yüksek güvenlik gibi yeniliklerle geleceğini, bu yeniliklerin Windows XP'den daha yeni işletim sistemlerinde kullanılabildiğini söyledi.

Dropbox'un uyarısını dinlemeyen Windows XP kullanıcıları, elbette dosyalarını kaybetmeyecekler; bahsettiğimiz gibi yalnızca masaüstü aracının eşitleme işleminden mahrum kalacaklar.

Windows XP'nin 2016'nın ilk çeyreğinde tüm bilgisayarların yüzde 11'inde kullanıldığını öğrenmiştik. Windows 7 veya 8.1 kullanıyorsanız, ücretsiz yükseltme fırsatı sona ermeden (ertelenmezse önümüzdeki Temmuz'da bitecek) Windows 10'a geçmeyi düşünebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları