DuckDuckGo eleştirilere dayanamadı; u-dönüşü yaptı

DuckDuckGo, aldığı büyük eleştirilerin ardından tarayıcılarında Microsoft komut dosyalarını da engellemeye başlıyor.

DuckDuckGo, eleştirilerin ardından U-dönüşü yaptı

Geçtiğimiz Mayıs ayında DuckDuckGo'nun gizlilik odaklı web tarayıcısının Microsoft'un üçüncü taraf web sitelerinde komut dosyalarını izlemesine izin verdiğinin ortaya çıkmasından sonra, büyük tartışmalar yaşanmıştı. Ve şirket şimdi, bunları da engellemeye başlayacağını açıkladı.

DuckDuckGo'nun tarayıcısı, varsayılan olarak, Facebook, Google ve diğerlerinin web sitelerine yerleştirilmiş komut dosyalarını engelleyen üçüncü taraf izleyici yükleme korumasına sahip. Ancak şimdiye kadar Microsoft'un Bing ve LinkedIn etki alanlarından (ancak üçüncü taraf çerezleri değil) komut dosyaları engellenmiyordu.

DuckDuckGo CEO'su Gabe Weinberg, o sırada bunun nedeninin Microsoft ile bir arama anlaşması olduğunu ve üçüncü taraf izleyici önleme konusunda daha fazla güncellemenin geleceğini söylemişti. Bazıları şirketi, DuckDuckGo'nun "izleme izlemedir" şeklindeki kendi sözlerini, şirketin Google'ın çerez yerine geçen "gizlilik sanal alanı" reklam teknolojisine karşı kullandığı bir tabirle eleştirdi.

Şimdi Weinberg bir blog yazısında şöyle diyor: "Birkaç kullanıcıdan duydum ve tarayıcımızın web izleme korumalarından birinin beklentilerini karşılamadığını anladım."

DuckDuckGo ayrıca, tarayıcısının ve uzantılarının kullanıcıları hangi izleyicilerden koruduğu konusunda daha şeffaf olmaya söz veriyor, izleyici engelleme listelerini kullanılabilir hale getiriyor ve yeni bir yardım sayfasıyla kullanıcılara izlemenin nasıl korunduğu hakkında daha fazla bilgi sunmaya başlıyor.